Política 13/04/2015

Forcadell: "Els partits sobiranistes han de tenir clar qui és l'adversari i fer un mínim de front comú"

La presidenta en funcions de l'ANC insisteix a Catalunya Ràdio en el fet que la possibilitat que l'entitat impulsi una "candidatura de país" és "una opció molt remota" i sempre lligada a una trencadissa en el front sobiranista

Ara
2 min
Carme Forcadell és la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.

BarcelonaLa presidenta en funcions de l'Assemblea Nacional, Carme Forcadell, ha fet una crida als partits sobiranistes perquè no reprodueixin la batalla post 9-N en la cursa electoral i tinguin clar qui és l'"adversari". "El que cal que passi és que partits sobiranistes tinguin clar quin és el seu adversari i facin un mínim de front comú i no donem la sensació que ens barallem entre nosaltres", ha alertat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Forcadell, malgrat que el full de ruta propi aprovat per l'assemblea general de l'ANC d'aquest diumenge a Lleida manté la possibilitat d'impulsar una "candidatura de país" en cas que els partits no acordin un full de ruta després de les municipals, aquesta és una "opció molt remota", més encara després del preacord pel full de ruta entre CDC i ERC participat per l'ANC, Òmnium i els municipis independentistes al qual la CUP s'obre a sumar-se.

Per Forcadell, aquest és un missatge vàlid també de cara a les municipals, en què ha instat a prioritzar pactes "que afavoreixin ajuntaments i alcaldes sobiranistes" per aplanar el camí cap al 27-S. La presidenta en funcions de l'ANC ha afirmat que "és prematur" plantejar si anirà a les llistes d'ERC a les eleccions de setembre. "Tinc moltes ganes de reprendre la meva vida normal, i de moment no m'ho plantejo. No vull parlar de llistes perquè ens va portar molts problemes després del 9-N", ha argumentat.

També ha defensat que l'ANC aspira a guanyar el 27-S amb majoria d'escons i vots, però també ha recordat que si s'haurà de dirimir el debat nacional en unes eleccions i amb una llei que fa guanyador qui obté més escons, ha estat per la negativa rotunda de l'Estat a fer un referèndum. En declaracions a Rac1, ha afegit que si els partits sobiranistes guanyen les eleccions en escons, a partir del 28-S "s'obrirà el procés constituent" que, en qualsevol cas, sempre haurà de tenir l'aval en referèndum per ser culminat al cap de 18 mesos.

La Meridiana i el "procés de tots"

També ha explicat que el secretariat nacional en funcions de l'ANC ha optat per fer de la Meridiana l'eix de la mobilització de la Diada d'enguany, que coincidirà amb l'inici de la campanya electoral del 27-S, perquè "simbolitza el procés de tots" i perquè és en zones com la que representa aquesta avinguda de Barcelona que s'hi concentren les bosses d'indecisos amb el procés d'independència. Sigui com sigui, s'ha mostrat convençuda que "tornarà a ser una altra Diada històrica".

És precisament la voluntat integradora en el procés sobiranista que ha portat a Forcadell a mostrar-se "enfadada" amb la "minoria" de socis presents aquest diumenge en l'assemblea general de Lleida que van escridassar l'alcalde socialista Àngel Ros mentre donava la benvinguda a l'ANC en la seva ciutat. "Em vaig enfadar molt, primera perquè era un convidat i segona perquè volem un país nou, una República Catalana millor on hi càpiga tothom, pensi com pensi i vingui d'on vingui, i sinó no serà la meva República ni la de l'ANC", ha advertit. Per això, es va "disculpar" amb Àngel Ros.

stats