Política 27/05/2015

Jordi Sànchez (ANC) demana que no s'etiqueti Barcelona en Comú com a no sobiranista

El president de l'ANC defensa el compromís d'Ada Colau amb el procés i assegura que és "agosarat" dir que no hi ha majoria independentista al consistori de la capital catalana

Núria Orriols
2 min
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals / FRANCESC MELCION

Barcelona"És agosarat dir que no hi ha majoria sobiranista a Barcelona. Suposar que Barcelona en Comú no està al costat del procés sobiranista és ofendre regidors que han manifestat la voluntat de ser actius en el procés". D'aquesta manera el president de l'ANC, Jordi Sànchez ha valorat aquest dimecres el resultat de les eleccions municipals, en concret a la capital catalana. "És molt considerar dir que Barcelona en Comú no és sobiranista", ha dit, recordant que Ada Colau ha dit en "nombroses ocasions" que va votar sí-sí el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre com condiciona la victòria d'Ada Colau l'Ajuntament de la capital catalana, ha dit que els resultats a Barcelona són "positius" pel que fa al nombre de regidors compromesos en el procés. A parer de Sànchez, Colau és "una persona amb una voluntat de transformar la realitat del país inequívoca", i en aquest sentit ha dit que "és imaginable que les persones que volen un canvi no vulguin el més profund, que és l'estat propi", ha remarcat.

El president de l'ANC ha avançat que Òmnium i l'Assemblea es reuniran la setmana que ve amb la líder de Barcelona en Comú. Sànchez ha dit que hi ha hagut contactes i que s'han emplaçat a trobar-se en els propers dies. Una de les peticions que li faran, ha dit, és que Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència. Ara bé, ha dit que no pretenen sortir de la pròxima reunió amb "compromisos tancats", "hem de ser respectuosos i respectar els temps", ha dit.

Sànchez ha fet aquestes valoracions en la seva primera roda de premsa com a president de l'Assemblea Nacional Catalana, al costat de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Valoració positiva del 24-M

Jordi Sànchez ha considerat que els resultats del 24-M han superat "amb escreix" les expectatives generades. "Podem afirmar que les forces a favor d'un procés constituent han crescut i que les formacions clarament contràries han disminuït en vots i regidors". Ara bé, sí que ha dit que "pot anar millor".

Per a Sànchez "no hi ha dada objectiva" que indiqui que el sobiranisme ha tocat sostre. I per això ha dit que a l'ANC no es "conformen" amb el resultat de les eleccions locals i que continuaran treballant per "eixamplar la majoria social". "En menys de 15 dies presentarem les accions per encarar la recta final de la mobilització i enfilar el camí cap el 27-S", ha anunciat Sànchez.

També ha constatat que el resultat del 24-M també demostra que la ciutadania "no té por del canvi" i a parer seu això beneficia el procés. "No hi ha canvi més gran que l'impuls d'un estat propi", ha dit.

Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, també ha valorat positivament el resultat de les eleccions municipals i ha estat clara: "Avui és clar que el vas de l'independentisme està més ple". A parer de Casals, després del 24-M encara tenen "més raons" per ser "optimistes", ja que "el que és important és que el cicle sobiranista va a l'alça".

També ha destacat que el creixement de l'independentisme "a tot el país" també ha destacat a l'àrea metropolitana. Una zona "clau" per eixamplar la majoria social.

Alhora ha fet esment de les Illes Balears i del País Valencià: "Ens omple de goig" el resultat, ha afirmat.

stats