Política 22/06/2015

ANC, Òmnium i AMI es reuniran amb Mas per analitzar l'oferta d'encapçalar la llista del 27-S

Les entitats volen més concreció de la proposta per poder-se reunir amb els seus òrgans a finals de setmana i prendre una decisió definitiva

Sara González
2 min
Jordi Sànchez, aquest dilluns

BarcelonaEl president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat que juntament amb Òmnium i l'AMI han demanat ja una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, aquesta mateixa setmana perquè els concreti i els doni més detalls de l'oferta que els va llançar dissabte perquè encapçalin la seva llista a les eleccions del 27-S. "No defugirem la invitació", ha volgut deixar clar, però sí que ha afegit que l'oferiment els va agafar per sorpresa i, per tant, no donaran una resposta "precipitada" sense tenir tots els elements per poder valorar la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ha avançat l'ARA, Sànchez ha deixat clar que, sigui quina sigui la decisió final, es mantenen totes les mobilitzacions, campanyes i actes previstos per a l'estiu. "La nostra raó de ser és ajudar a crear majories socials perquè el 27-S sigui a favor de les forces independentistes", ha assegurat.

Un cop s'hagin reunit amb Mas, les entitats es reuniran amb els seus respectius òrgans a finals de setmana per confeccionar la resposta que tindrà, ha dit Sànchez, com a únic objectiu "reforçar tot el sector sobiranista i independentista". Una decisió que es podria fer pública la setmana que ve.

Sànchez ha participat a la presentació de la iniciativa 'Diàlegs per una Catalunya social', en la qual entitats amb diferents sensibilitats nacionals s'han fixat per objectiu posar en l'eix central del debat les prioritats socials en àmbits com el benestar, l'educació, la sanitat i les relacions laborals. Reivindiquen que volen tenir veu en aquest procés social i nacional que viu en aquests moments Catalunya i aportar propostes per afrontar la situació d'emergència social que viu la societat catalana. En aquests diàlegs participen des de la mateixa ANC fins a Federalistes d'Esquerres. "Aquests diàlegs els promovem persones de sensibilitats polítiques diferents. No és en exclusiva de qui vol només la independència del país, sinó que s'inscriuen en el marc del procés constituent i de renovar les estructures polítiques del país per fer una societat més justa i més de progrés", ha explicat Sánchez.

A la roda de premsa per presentar els diàlegs hi han assistit, a més de Sànchez, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, i el de CCOO, Joan Carles Gallego; el president de la FAVB, Lluís Rabell; la vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres, Carme Valls, i el president de Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró.

stats