Política 28/09/2016

ANC i Òmnium celebren la "claredat" de Puigdemont: "Ha posat totes les cartes sobre la taula"

Cuixart i Sànchez exhibeixen plena sintonia amb el "o referèndum, o referèndum" del president de la Generalitat

Aleix Moldes / Núria Orriols
1 min
Jordi Sánchez, president de ANC, durant l'entrevista amb l'ACN, al seu despatx a la seu de l'entitat / ACN

BarcelonaLes entitats sobiranistes han celebrat la "claredat" del discurs del president de la Generalitat "en el moment històric més important per al país des de fa 300 anys". Tant el president de l’ANC, Jordi Sànchez, com el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han estat dues de les personalitats convidades a la tribuna de l’hemicicle del Parlament per escoltar com Carles Puigdemont anunciava que el procés sobiranista culminarà amb una nova consulta a la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les deu frases de Puigdemont"Ha posat totes les cartes sobre la taula. O referèndum, o referèndum", ha destacat. Per al president de l’Assemblea és bàsic que el Govern no depengui de la voluntat de l’Estat i tiri endavant amb el seu propi full de ruta. "Si l’Estat segueix preferint parlar amb els de les armes i no amb els de les urnes, farem el nostre propi referèndum", ha subratllat.

Sánchez no creu que Puigdemont hagi pressionat la CUP amb l’advertència que convocarà eleccions si no s’aproven els pròxims pressupostos. "El repte d’organitzar un referèndum requereix unes eines que només es poden aconseguir amb uns pressupostos", ha remarcat.

Per la seva banda, Jordi Cuixart ha destacat que el president de la Generalitat ha fet una crida a "tots els sobiranistes i demòcrates" per organitzar el referèndum la tardor del 2017. Tal com ha fet Sànchez, el dirigent d'Òmnium també ha celebrat que Puigdemont hagi emès un missatge "nítid" sobre la culminació del procés d'independència, que vol validar a les urnes a través d'un referèndum.

stats