Política 16/09/2017

L'ANC i el PDECat denuncien que la Guàrdia Urbana els ha requisat material informatiu

La Policia Local deixa sense llum un acte de la CUP a Torredembarra

Ara
2 min
La paradeta de l'ANC i l'acta de la Guàrdia Urbana han està difoses a Twitter.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el PDECat han denunciat dues actuacions de la Guàrdia Urbana de Barcelona en què els han intervingut material informatiu en espais públics. Els fets han passat a les parades que aquestes organitzacions tenien a les Corts i a Sant Antoni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les actuacions s'han fet en els dos casos per denúncies de ciutadans, i malgrat l'informe del secretari de l'Ajuntament que avala l'activitat política en espais públics.

L'ANC ha explicat en un comunicat que aquest dissabte al matí s'han presentat agents de la Guàrdia Urbana a la paradeta que tenien a la intersecció del carrer Joan Güell amb la Diagonal i que els han dit que no podien continuar repartint fullets, que els havien de requisar el material i que algun responsable els havia d'acompanyar a la comissaria.

Segons l'ANC, els agents han explicat que l'actuació es feia per la denúncia d'un ciutadà que ha dit que si el cos municipal no actuava ho aniria a denunciar a la Delegació del govern central. L'ANC argumenta que ha mostrat el permís que tenia la paradeta, però els agents han dit que l'ordre d'impedir la propaganda del referèndum anul·la els permisos.

En el cas del PDECat, els fets han passat a Sant Antoni. Els agents de la Guàrdia Urbana han requisat el material d'una paradeta: 10 pòsters, 206 'flyers', 187 adhesius i 22 globus, segons ha denunciat la regidora i presidenta del partit a Barcelona, Mercè Homs.

Homs ha reclamat el material i ha argumentat que havien sol·licitat permís i que l'informe del secretari indica que en cap moment queda suspesa, restringida o limitada l'activitat política de la ciutadania, de les entitats o dels partits polítics.

D'altra banda, a Palafolls, la Policia Local ha identificat i denunciat aquest dissabte a la tarda diversos membres d'ERC que estaven penjant una pancarta a favor del 'sí' al carrer Francesc Macià d'aquest municipi del Maresme.

Tallen la llum a un acte de la CUP a Torredembarra

D'altra banda, aquest dissabte a la tarda la Policia Local de Torredembarra ha tallat el subministrament de llum a la plaça on s'havia de celebrar un acte de la CUP, segons ha explicat aquesta organització en el seu compte de Twitter.

Finalment, però, l'acte s'ha celebrant igualment, segons han explicat la CUP en el mateix fil a la xarxa social.

L'alcalde de la localitat, Eduard Rovira (ERC), ha explicat que desconeixia l'actuació de la Policia Local i que espera rebre el corresponent informe el dilluns.També ha explicat que la nit del divendres agents de la Policia Local havien retirat alguns cartells a favor del referèndum.

El batlle ha indicat a l'ARA que els organitzadors havien demanat l'autorització de la Subdelegació del Govern a Tarragona, sense rebre una prohibició expressa, i que l'Ajuntament havia autoritzat a fer l'acte a la plaça i fins i tot havia cedit taules i cadires.

Demà a Torredembarra hi ha previst un altre acte, un vermut organitzat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), al qual hi pensa assistir l'alcalde.

stats