Política 26/08/2018

L'ANC es reunirà amb SCC si demana la llibertat de Jordi Sànchez

Paluzie envia una carta a l'entitat per "contribuir a un clima de concòrdia i convivència"

Ara
2 min
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) accepta reunir-se amb Societat Civil Catalana (SCC) per "contribuir a un clima de concòrdia i convivència" a Catalunya sempre que l'entitat unionista demani públicament la llibertat de l'anterior president de l'ANC, Jordi Sànchez, empresonat a Lledoners. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha enviat una carta al president de SCC, José Rosiñol, en la qual respon a la petició formal de reunió que Rosiñol li va fer arribar el 27 de juliol "per rebaixar la tensió social en els nostres pobles i ciutats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC ha lamentat en un comunicat que la carta de Rosiñol no contingués "cap referència" al que qualifica de "situació de repressió política" i que tampoc esmentés "la vulneració de drets fonamentals que viu el poble de Catalunya, ni tampoc a l'existència de presos i exiliats polítics".

A la carta de resposta, que porta data del 9 d'agost, Paluzie afirma: "L'objectiu de contribuir a un clima de concòrdia i convivència entre catalans i treballar conjuntament per rebaixar la tensió social en els nostres pobles ciutats és, certament, un objectiu que compartim".

No obstant això, Paluzie defensa que "la primera condició per establir aquest clima és la de recuperar la plena normalitat democràtica i acabar amb la vulneració de drets fonamentals i la repressió política". En aquest sentit, recorda a Rosiñol que el seu predecessor en la presidència de l'ANC, Jordi Sànchez, està en presó preventiva des del passat 16 d'octubre per activitats "pacífiques".

Un "gest de distensió"

"Si l'entitat que vostè presideix demana públicament la seva llibertat immediata i la retirada de les acusacions que pesen contra ell i que ja han sigut descartades per jutges de països de la UE en el cas d'altres acusats amb un grau de responsabilitat política molt superior, estarem encantats de reunir-nos amb vostès", diu Paluzie.

A la carta, la presidenta de l'ANC també fa referència a l'objectiu que tindria la reunió amb SCC: "Intercanviar idees sobre com la defensa dels respectius objectius polítics de les nostres entitats (en el nostre cas, la independència de Catalunya per mitjans democràtics i pacífics, i en el seu, el manteniment de Catalunya dins de l'estat espanyol) pot fer-se preservant el respecte, la convivència i el diàleg democràtic entre tota la ciutadania catalana".

"Creiem que el que li demanem és un gest de distensió que permetria obrir una nova etapa en el debat polític al nostre país", assenyala finalment la carta de Paluzie.

stats