Política 18/07/2015

L'ANC celebra un acte a Vic per explicar la visió nord-americana de Catalunya

Hi ha intervingut el periodista Antoni Bassas, l'editora Liz Castro i l'investigador biomèdic Manel Esteller

Ara
1 min
Imatge de l'acte d'aquest dissabte amb el periodista Antoni Bassas i l'editora Liz Castro / ANC

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana ha celebrat aquest dissabte el seu acte central de la campanya d'estiu sobre l'eix 'Oberts al Món', amb l'objectiu de presentar la visió que a diferents parts de la comunitat internacional es té de Catalunya. Aquest eix serà representat a l'Avinguda Meridiana amb els altres nou eixos el proper 11 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte, que segons un comunicat de l'entitat ha comptat un miler de persones, hi han intervingut Manel Esteller, Liz Castro i el periodista Antoni Bassas, que han explicat com es veu la realitat catalana des dels Estats Units.

Bassas ha estat clar: “Si no tens un estat, no ets un país normal”, ha recordat en relació a les complicacions afegides a l'exterior. “Si tens un estat no has de donar explicacions, tothom entén que tens una identitat”, ha dit. Alhora ha fet referència a les similituds d'ambdós països: “El somni americà i el somni català es poden equiparar, són societats amb capacitat d'acollida”.

Aquesta mateixa idea també l'ha remarcada Liz Castro, editora nord americana resident a Catalunya i Coordinadora Internacional de l'ANC, en reconèixer que Catalunya l'ha “acollit molt bé”. Per últim, l'investigador biomèdic Manel Esteller s'ha centrat en el camp de la ciència i ha pronosticat que "a nivell d'investigació, Catalunya pot jugar la Champions", a més ha afegit que desitja que "Catalunya sigui la Califòrnia d'Europa".

stats