Política 30/09/2019

L’ANC vol col·lapsar la xarxa viària amb tres marxes ciutadanes com a resposta a la sentència

Les marxes es faran durant tres dies i acabaran confluint a Barcelona

Ara
2 min
L’ANC vol col·lapsar la xarxa viària amb tres marxes ciutadanes com a resposta a la sentència

BarcelonaL’ANC prepara tres marxes ciutadanes de llarg recorregut que sortiran des de diferents punts del territori i que confluiran a Barcelona com a resposta a la sentència del judici del procés prevista abans del 12 d'octubre. Segons ha explicat David Fernàndez, secretari nacional de l’ANC a ‘El matí de Barcelona’, les marxes duraran tres dies i recorreran un centenar de quilòmetres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer dia, que no ha concretat quin serà, es farà una marxa ciutadana de 40 quilòmetres; el segon, també serà de 40 quilòmetres, i el tercer dia la marxa serà de 20 quilòmetres. La idea és que cada mig dia es puguin fer 20 quilòmetres de protesta. La intenció d’aquestes accions, segons Fernàndez, és col·lapsar la xarxa viària de Catalunya.

A banda de les marxes, l’ANC també ha anunciat la convocatòria d’una gran manifestació unitària. L’entitat també prepara altres accions, de les quals, ha dit Fernàndez, no es poden explicar encara els detalls. ”A partir d’aquí ja veurem”, ha explicat.

Fernàndez ha dit que aquest dissabte, 5 d’octubre, l’ANC decidirà en una reunió plenària el parer de l’entitat per a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. Sobre aquesta cita electoral, el secretari nacional ha lamentat la manca d’unitat dels partits independentistes. “No només han estat sords, sinó que també han estat cecs”, ha dit Fernàndez davant del clam de bona part de la ciutadania.

“Demanem als partits la màxima unitat possible”, ha dit, i ha reconegut que per a l’ANC la solució ideal hauria estat una candidatura conjunta. Precisament aquest dissabte la CUP va anunciar que, per primera vegada, presentarà candidatura a les eleccions espanyoles. La formació ha decidit fer un pas endavant per la situació “d’excepcionalitat” que viu el país.

stats