L'ANC reclama "defensar la sobirania del Parlament i els drets dels diputats" suspesos

L'entitat advoca per la unitat d’acció per reprendre el camí a la independència 

L'ANC ha reclamat avui a les forces independentistes desobeir la suspensió dels sis diputats empresonats i exiliats processats per rebel·lió dictada pel jutge Pablo Llarena, i ha fet una crida a la unitat d'acció després de criticar l'enfrontament d'ahir entre JxCat i ERC, que va provocar la desconvocatòria del ple per les divergències entre les dues principals forces independentistes. 

"Defensar la sobirania del Parlament i els drets dels diputats electes hauria de ser prioritat de la majoria parlamentària i de Govern. Ahir no ho va ser. Demanem responsabilitat, unitat d’acció i una estratègia coherent per reprendre el camí a la independència. #FemLaRepúblicaCatalana", ha remarcat l'entitat en una piulada al seu compte de Twitter. 

D'aquesta manera, l'ANC es posiciona amb la CUP, que ahir va lamentar que la mesa es plantegés acatar la suspensió dels diputats ordenada per Llarena, argumentant que qualsevol acció encaminada a donar compliment a la interlocutòria suposa vulnerar “de manera flagrant”, en paraules de la diputada Maria Sirvent, els drets polítics dels diputats processats.

Més continguts de