Política 25/10/2018

L'ANC convoca actes descentralitzats dissabte per instar el Govern a publicar al DOGC la declaració d'independència

A Barcelona la mobilització tindrà lloc davant de la conselleria d'Economia

Ara
1 min
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en la roda de premsa d'aquest dijous

BarcelonaL'ANC convoca actes aquest dissabte, 27 de setembre, davant de seus de la Generalitat per reclamar que es publiqui al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC) la declaració d'independència que fa un any no va arribar a tenir contingut jurídic, perquè no es va publicar al 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya' (BOPC) tot i ser votada a la cambra. Les mobilitzacions seran a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa, i les peticions es podran fer des de les 9 h del matí fins a les 14 h del migdia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dissabte l’ANC durà a terme un acte a diversos punts del territori per instar el Govern i el Parlament a fer peticions perquè es publiqui al DOGC el text de la Declaració de la República Catalana, que es va aprovar en votació parlamentària el 27 d’octubre del 2017. Durant aquest període de temps, els ciutadans faran cua i aniran entregant les sol·licituds. A les 11 h, a la rambla de Catalunya 19-21 de Barcelona, davant de la conselleria de Vicepresidència i Economia, es farà un acte polític amb la presència de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

L'entitat va fer un ultimàtum a principis d'octubre en què deixava de marge a les forces independentistes fins al 21 de desembre perquè presentessin una estratègia "nítida" per implementar la República. Si no, iniciarien una onada de mobilitzacions en un sentit d'oposició a l'executiu i en què, fins i tot, es reclamarien dimissions a qui no estigués disposat a córrer riscos per la independència.

stats