ANIVERSARI DE L'ANC
Política 10/03/2015

"3 anys d’il·lusió i esforç. 200 dies per a la independència": El vídeo del tercer aniversari de l'ANC

L'entitat prepara la seva Assemblea General, que tindrà lloc el 12 d'abril a Lleida, on renovarà la presidència, el Secretariat Nacional i el full de ruta

Ara
1 min

BarcelonaAquest dimarts fa exactament tres anys des que l'ANC es va constituir formalment al Palau Sant Jordi de Barcelona amb la presència de 7.000 persones. "1.095 dies en què el país ha avançat de manera inequívoca cap a la independència i que es troba, actualment, a sis mesos de les eleccions del 27 de setembre, que es convertiran en un referèndum sobre el futur polític del país", celebra l'entitat en un comunicat en què també fa públic el vídeo que han elaborat per commemorar l'aniversari, en què es rememora la massiva manifestació del 2012, la Via Catalana del 2013 i la V del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes mobilitzacions que han situat al centre del tauler polític l'ANC, que ara compta amb 40.000 membres de ple dret i 40.000 col·laboradors i simpatitzants, i amb més de 500 assemblees territorials, 50 de sectorials i 42 d'exteriors. El proper 12 d'abril, l'entitat celebrarà la seva Assemblea General a Lleida, on renovarà el Secretariat Nacional –amb el relleu a la presidència, ja que Carme Forcadell ha esgotat el període màxim en el càrrec– i aprovarà el nou full de ruta. La trobada també anunciarà la mobilització del proper 11 de Setembre, que coincidirà amb l'inici de la campanya electoral i s'ha anunciat que tindrà un caràcter més polític.

Paral·lelament, però, l'ANC avisa que seguirà portant a terme accions per mantenir la "incidència social, política i internacional", el treball "per eixamplar la majoria social favorable a la independència, per mantenir la pressió als partits i per internacionalitzar el procés".

stats