CONSULTA
Política 13/12/2013

Àngel Ros desitja un pacte entre Catalunya i l'Estat abans del 8 de novembre

L'alcalde creu que el seu grup instarà al Parlament a deixar una porta oberta a la negociació amb l'Estat

Europa Press
2 min
Ros vol que la Via Catalana tingui un lema en favor del dret a decidir

LleidaL'alcalde de Lleida i diputat del PSC al Parlament, Àngel Ros, ha assegurat aquest divendres que desitja un pacte entre Catalunya i l'Estat sobre la consulta abans del 8 de novembre que permeti exercir el dret a decidir dels catalans. Ros ha afirmat a l'Ajuntament que també hi ha temps després per al pacte: "Si no és abans del 8 de novembre no hi ha cap data màgica, els anglesos i els escocesos han estat negociant molt més temps", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per l'alcalde de Lleida, una de les veus crítiques del PSC, fins al 9 de novembre s'ha de negociar entre la Generalitat i el govern de l'Estat perquè aquesta consulta es pugui fer dins d'un marc pactat com el que els socialistes sempre han reclamat. L'alcalde de Lleida ha assegurat que espera que hi hagi un posicionament comú en el seu grup parlamentari i que ell defensarà l'exercici del dret a decidir d'una forma pactada amb l'Estat, amb una proposta de pregunta que permeti totes les opcions.

Amb aquest argument ha precisat que, si es donés el pacte amb l'Estat, "el PSC hi hauria de ser". Ros ha respost així aquest divendres als periodistes que li han demanat una valoració un dia després que el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciés que la consulta d'autodeterminació de Catalunya es realitzarà el diumenge 9 de novembre del 2014 i que inclourà una pregunta amb dos apartats: 'Vol vostè que Catalunya esdevingui un Estat?' i 'Vol que aquest Estat sigui independent?.

Portar-la al Congrés

Amb vista a la votació del Parlament per demanar al Congrés autorització per a la consulta, l'alcalde ha avançat que el consell nacional del PSC debatrà la seva posició aquest diumenge, i ha considerat que, en qualsevol cas, els socialistes instaran que hi hagi una porta oberta a la negociació amb l'Estat. Ros ha remarcat que està convençut que ningú dubta que si no hi ha un diàleg i un pacte la consulta finalment no es podrà fer, tot i que la pregunta tingui una formulació adequada pel que fa a les possibilitats d'estat que planteja.

L'alcalde ha considerat que la pregunta ha estat intel·ligentment plantejada des del punt de vista que admet permetre el model federal pel qual aposta el PSC. També a preguntes dels periodistes sobre l'acord, la subdelegada del govern a Lleida, Inma Manso, s'ha limitat a assegurar que el govern d'Espanya "farà complir la llei perquè és el que es mereixen tots els seus ciutadans".

stats