Política 18/07/2015

Ros exigeix no posar les diputacions al servei del procés sobiranista

L'alcalde de Lleida advoca per suprimir els ens provincials

Europa Press
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquest dimecres, en una roda de premsa / ACN

BarcelonaEl president del PSC, Àngel Ros, ha exigit que no es posin les diputacions al servei del procés sobiranista: "No és el que toca. Una diputació és un ens per prestar serveis. I punt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, ha criticat que el president de la Generalitat, Artur Mas, consideri els ens provincials com a peça clau per a la creació d'una futura hisenda catalana que funcioni al marge de l'estatal. "Les diputacions han de ser una pura estructura de prestació de serveis. Això no casa amb el fet que siguin els puntals d'una estructura d'estat com és la hisenda pròpia. El que passa és que del defecte es fa virtut", ha exposat el primer edil.

Al capdavant dels quatre ens provincials hi ha dirigents de CDC que, com en el cas de la nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han mostrat el seu compromís amb el procés sobiranista i les eleccions del 27-S, que veuen com a plebiscitàries sobre la independència.

Ros assumeix que ser independentista no "inhabilita" per ser president de Diputació i preveu que ajuntaments i ens locals facin noves declaracions en suport al sobiranisme. Ara bé, "no serà el cas de l'Ajuntament de Lleida".

Més enllà de demanar que les diputacions no estiguin al servei del sobiranisme, l'alcalde de Lleida advoca per suprimir-les juntament amb els consells comarcals i les delegacions del govern: "No tenen raó de ser".

Ros, que és contrari també a la creació de les vegueries —que es van aprovar per llei però mai s'han arribat a aplicar—, creu que l'idoni seria evolucionar cap a "mancomunitats de serveis despolititzades" en què participarien els alcaldes.

"Veient els nostres nivells d'administració, un americà posaria el crit al cel", reflexiona Ros, que considera que l'única administració local que té futur i raó de ser és la ciutat i l'Ajuntament.

stats