Política 24/01/2015

El PP promet mà dura contra els corruptes i els avisa que no tenen lloc dins del partit

Arenas diu que el PP català és exemple de "llibertat" davant de "l'independentisme sectari"

Joan Rusiñol
2 min
L'extresorer Luis Bárcenas, divendres a l'Audiència Nacional. EFE

MadridEl número 3 del PP, Carlos Floriano, ha assegurat aquest dissabte al migdia que el president espanyol, Mariano Rajoy, té la "voluntat política" d'acabar amb la corrupció i ha alertat els corruptes que no tenen lloc dins del partit. "Els perseguirem", ha assegurat el vice secretari general d'organització, després de les revelacions de l'extresorer Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Floriano l'escoltava, a primera fila, Rajoy, que avui ha esquivat referir-se a la polèmica. El portaveu del partit ha afirmat, durant la convenció conservadora, que hi ha casos que "han escandalitzat i amb raó" la ciutadania i que aquest és el principal motiu de l'allunyament d'una part dels votants del 2011. Per això, ha promès a la societat que les lleis de regeneració democràtica que ha impulsat la Moncloa tenen com a objectiu "fer la vida impossible" als qui cometen il·legalitats. Ha assegurat que seran obligats a tornar els diners robats, que aniran a la presó i que no podran fer més política.

Si algú té temptacions de tenir un càrrec públic amb el carnet del PP per enriquir-se, ha dit Floriano, que es doni de baixa de militància avui mateix: "No tenen lloc en aquest partit", ha assegurat, en una intervenció de to dur.

En aquesta convenció també es parla molt de Podem. Un exemple del fet que el PP no perd de vista el partit de Pablo Iglesias l'ha donat Floriano quan ha demanat als candidats a alcaldes que convoquin "assemblees" als seus pobles i barris per "escoltar" les demandes ciutadanes. Vol també que els dirigents s'expliquin als mitjans i entomin les crítiques.

Elogi al PP català

Abans, el vice secretari general de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, ha elogiat el paper del partit a Catalunya i de la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho. Segons ha dit durant la segona jornada de la convenció que els populars fan a Madrid, el PPC "dóna exemple de llibertat" davant de la "intransigència d'aquells que volen identificar tot Catalunya amb un independentisme sectari".

En la seva intervenció davant del plenari, Arenas ha reiterat el compromís del seu partit amb la unitat d'Espanya i ha assegurat que vetllaran pel text constitucional del 1978: "El PP és la garantia que cap vent, cap huracà, passarà per sobre de la gran casa que es diu Espanya", ha sentenciat.

També ha aprofitat el seu discurs per fer una referència implícita a les crítiques que l'expresident espanyol José María Aznar va fer aquest divendres al rumb de Mariano Rajoy. Arenas ha demanat unitat, "fer pinya", al voltant del "lideratge" de Rajoy.

stats