Baròmetre del CIS de desembre

L'atur preocupa un 78% dels espanyols i es consolida com el gran problema ciutadà

Més del 62 per cent dels enquestats creu que el sistema públic de pensions empitjorarà aquest any 2011

El mateix dia que es coneixen les dades d'atur del mes de desembre i del conjunt del 2010, els ciutadans certifiquen que les dificultats per trobar feina és el que més els preocupa. L'estudi del CIS , elaborat entre l'1 i el 13 del mes passat, en plena crisi de l'euro i del deute sobirà , apunta que la desocupació és el principal problema d' Espanya pe l 78,6 per cent dels ciutadans , la qual cosa millora la percepció que es tenia un mes abans , quan era d el 79,5 per cent . Tot i això, és el principal mal de cap a molta distància.

La preocupació pels problemes d'índole econòmica s'incrementa notablement , gairebé en quatre punts . Ho destaquen un 52,0 per cent dels ciutadans.

El 62,3 per cent dels enquestats en aquest baròmetre també creu que el sistema públic de pensions empitjorarà aquest any i el 49,8 per cent tem que s'agreugi el problema de l' atur , segons l'estudi que hem conegut avui.

Tres quartes parts de la població tem que el 2011 la situació econòmica sigui igual o pitjor que la de l'any que deixem enrere. Un 77 per cent creu que ja ara la situació econòmica és dolenta o molt dolenta. Tot i això, curiosament, un 63 per cent assegura que estan bastant satisfets de la vida que porten i un 54 per cent admeten que les coses els han anat bé o molt bé durant el 2010.

Cau la nota que donen els espanyols a la classe política, que és vista com un problema pel 19,3 per cent dels enquestats , nou dècimes més que en el baròmetre de novembre .

Etiquetes

Més continguts de