Política 02/09/2013

L'Audiència Nacional comença el procés d'embargament dels béns de la dona de Luis Bárcenas

La defensa de Rosalía Iglesias va presentar divendres passat el llistat de béns embargables als jutjats per fer front als sis milions d'euros de fiança que ha de pagar

Europa Press
2 min

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } L'Audiència Nacional començarà aquest dilluns el procés d'embargament dels béns de Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, després que divendres passat la seva defensa presentés un escrit en el qual detallava els béns de què disposa per fer front als sis milions d'euros de fiança en concepte de responsabilitat civil, segons han informat fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dona de Bárcenas, que no es va presentar dimecres passat al requeriment que li va fer el secretari judicial per considerar que es tractava d'una diligència "innecessària i redundant", va presentar divendres passat una relació de les seves propietats a la seu del Registre que l'Audiència Nacional té al carrer Goya de Madrid.

A més, el jutge Ruz va demanar de forma telemàtica, a través del Punt Neutre Judicial, la informació corresponent a la situació econòmica i patrimonial d'Iglesias a fi que diposités la fiança per responsabilitat civil que se li havia imposat.

Tres cases a Marbella i una a Sierra Nevada

Iglesias té a nom seu almenys tres pisos a Marbella (Màlaga) i un altre a la localitat granadina de Monachil, a la vall de Sierra Nevada, segons un informe de l'Agència Tributària que va ser remès al jutge del 'cas Gürtel', Pablo Ruz, el passat mes de juny.

L'Agència Tributària detallava que entre les propietats a nom de la dona de l'extresorer popular hi havia almenys aquests quatre immobles, als quals cal sumar el 50% d'un habitatge unifamiliar i dues places de garatge al municipi de Naut Aran (Lleida), a prop de l'estació d'esquí de Baqueira Beret.

Un dels habitatges de Marbella era definit com un "apartament de luxe" a la urbanització Guadalmina, segons les notes internes dels treballadors del Lombard Odier, en què Bárcenas va arribar a tenir 26,9 milions d'euros l'any 2007.

Inici de l'embargament

El jutge Ruz va acordar a finals de juliol requisar les propietats i els comptes del seu marit en no haver pogut reunir la fiança de 43,2 milions d'euros que li havia imposat.

En concret, va embargar comptes corrents de Bárcenas amb un saldo de 700.000 euros i les següents propietats: el seu domicili familiar i una plaça d'aparcament al carrer Príncep de Vergara de Madrid, un habitatge al barri de Peñagrande, i el 50% d'un xalet i dues places de garatge al municipi de Naut Aran (Lleida).

stats