Política 13/06/2016

L'àudio d'Homs al TSJC: "Com més alta sigui la pena que ens demanin, més gran serà la victòria"

En la seva declaració voluntària sobre el 9-N, difosa per RAC1, l'exconseller de la Presidència va acusar la Fiscalia i el tribunal d'actuar al servei del govern espanyol

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el vicepresident Oriol Junqueras han acompanyat Homs

Barcelona"Em defensaré jurídicament si la meva inculpació procedeix. Però també li vull fer notar […] que combatré políticament que aquest tipus de decisions en seu judicial no es produeixin. Perquè crec que en l'administració de justícia, en un país com nosaltres ens l'imaginem i defensem, aquest tipus de processos no haurien de produir-se. Crec que la Fiscalia ha actuat al servei dels interessos d'un govern i no al servei de l'interès del dret". En aquests termes es va expressar a principis de març Francesc Homs, en qualitat d'exconseller de Presidència, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on va declarar voluntàriament sobre la jornada de participació del 9-N.

En l'àudio de la declaració, difós aquest dilluns per RAC1, Homs es dirigeix al tribunal: "Prenguin les decisions que vulguin. Vostès seran els únics responsables d'aquestes decisions i les seves contradiccions. Jo no sóc el primer ni el darrer, perquè això té a veure amb quelcom que ens depassa a tots", diu, i sentencia: "No tinc cap vocació ni de màrtir ni d'heroi, no estic gens còmode aquí. Però com més alta sigui la pena que vostès ens demanin o em demanin i m'acabin imposant, més gran serà la nostra victòria".

Aquesta mateixa frase, en referència al procés independentista, ja va transcendir el dia en què Homs va declarar. Aquell dia, tal com revela l'àudio, l'actual candidat de CDC al 26-J va deixar clar al TSJC que el procés judicial pel 9-N no correspon a "un país modern amb un estat democràtic i un estat de dret".

stats