Política 11/10/2011

Acord general per aplicar l'austeritat al Parlament

PSC i ERC no veuen clara la retallada al finançament públic dels partits

G.genovès
1 min

BarcelonaEls partits catalans s'han mostrat d'acord a aplicar més austeritat a la cambra catalana. En la intervenció pública dels portaveus dels grups parlamentaris d'aquesta tarda, tots han assenyalat la importància de donar exemple d'austeritat a la ciutadania en un context de retallades socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'aportació econòmica que el Parlament fa als diferents partits, però, tant el PSC com ERC hi han trobat objeccions. Joaquim Nadal, per part del grup socialista, ha volgut remarcar que la partida del pressupost del Parlament dedicat als partits és una “quantitat irrisòria”, i que s'haurien de retallar altres partides més altes abans que el finançament dels partits. Pel que fa a ERC, Oriol Amorós ha denunciat que alguns grups reben finançament públic i privat, mentre que uns altres només en reben de públic. En referència a això, el republicà ha demanat que hi hagi un major control sobre els comptes dels partits i s'ha mostrat partidari de limitar la despesa en època electoral i d'auditar el finançament d'aquestes campanyes.

La nota controvertida de la tarda ha vingut de la mà del portaveu de SI, Alfons López Tena, que ha denunciat la contractació de la cunyada del fill de la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert. López Tena ha ironitzat desitjant que “De Gispert no tingui una família gaire extensa, perquè no els podem contractar a tots, encara que ja sabem que els cristianodemòcrates tenen molta afició a reproduir-se, tal i com mana Déu Nostre Senyor”.

stats