Publicitat
Publicitat

Hisenda avisa Catalunya: "No hi ha lloc per a la insubmissió" en el compliment del dèficit

La secretària d'Estat de Pressupostos recorda a Catalunya i Andalusia que no tenen "cap possibilitat de fer o dur a terme aquesta insubmissió, entre altres coses perquè no tenen finançament"

La secretària d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, ha advertit aquest dimecres a les comunitats autònomes que "no hi ha lloc per a la insubmissió" en el compliment del dèficit i els límits d'endeutament fixats en el Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir.

Segons la seva opinió, "una cosa és la postura davant els mitjans, la postura política" expressada per Catalunya –que no va acudir a la reunió–, Andalusia –que la va abandonar– o Astúries i Canàries –que van votar-hi en contra–, "i una altra, que tinguin cap possibilitat de fer o dur a terme aquesta insubmissió, entre altres coses perquè no tenen finançament".

A més, en una entrevista a la Ràdio Galega ha advertit dels mecanismes "fortíssims" que estableix la llei d'estabilitat, "des de recuperar les competències en cessió de tributs, fins a la situació de l'article 155 de la Constitució". "Tenim tot aquest ventall, per tant, la insubmissió no és possible, ni per a les comunitats autònomes ni per a ningú, tampoc per a l'Estat", ha assenyalat.

Ha defensat que les mesures establertes es prenen per complir la "necessitat com a país", per afrontar la situació crítica des del punt de vista econòmic i financer "i fer el que hem de fer. Aquest és el compromís amb Brussel·les".

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT