Política 14/10/2013

Aznar: "Cal acabar amb el desfalc a la sobirania nacional"

L'expresident espanyol insta Rajoy a fer notar a Mas "les conseqüències dels seus actes"

Ara
1 min
José María Aznar durant l'acte de presentació, aquest dilluns a Sant Sebastià, d'un llibre de víctimes del terrorisme / EFE

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha denunciat aquest dilluns el "desfalc" a la sobirania nacional dels nacionalistes i ha instat el seu successor, Mariano Rajoy, a "posar-hi fi" perquè és, ha afirmat, una ideologia "reaccionària i retroactiva". A Rajoy li ha dit que en moments com l'actual la societat ha de trobar a les institucions "el lideratge de qui ha d'obrir el camí i prendre la iniciativa, especialment on fa més falta". I, tot seguit, ha posat la mirada a Catalunya: "Ningú té dret a incomplir la Constitució o saltar-se l'ordenament jurídic. Qui ho fa actua contra la voluntat nacional i ha de percebre, sense que li quedi cap dubte, les conseqüències dels seus actes", ha afirmat abans de recordar que, al seu entendre, "no hi ha moderació en acceptar la il·legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un discurs en un acte de la FAES a Sant Sebastià de presentació d'un llibre sobre les víctimes del terrorisme, ha avisat Artur Mas que qui guanya les eleccions "es guanya el dret a gestionar el poder constituït, no a gestionar-ne un de constituent". Davant d'això, mà dura perquè Espanya segueixi sent "una realitat jurídica segura" i un consell final: "El silenci pot danyar la veritat tant com ho fa la mentida".

stats