Política 06/10/2011

Aznar:"La normalitat és no alimentar la deriva de 17 mini-estats autonòmics inviables"

L'expresident espanyol demana el vot a "tots els espanyols disposats a entendre's en qualsevol accent, sense burles". Diu que ara "és el temps de Mariano Rajoy" i fa una crida a "no amagar-se" i a aconseguir una àmplia majoria per fer "ambicioses reformes".

Joan Rusiñol
2 min
Aznar i Rajoy a la convenció del PP / REUTERS

MadridL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha dit avui que, en unes de les eleccions més "importants" dels últims temps, el PP ha de demanar el vot per liderar "la revolució de la normalitat", que ha identificat amb l'ideari del PP. Per ell, aquesta normalitat passa per "respectar la història" d'Espanya i "no obrir ferides del passat"; "cuidar la llengua comuna" i, sobretot, "no alimentar la deriva de 17 mini-estats autonòmics inviables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la inauguració de la convenció que el PP fa a Màlaga, Aznar ha apel·lat al vot als "espanyols disposats a entendre's en tots els accents". "Proposem un projecte de concòrdia entre tots, sense burles ni menyspreu", ha dit El president d'honor del PP ha subratllat que el govern de Zapatero ha actuat amb "frivolitat, extremisme i irresponsabilitat" i que ara Mariano Rajoy ha de liderar un executiu "moderat" sense "necessitat d'amagar" la seva "identitat". La idea de reclamar el vot sense por, sense dissimular les credencials de la formació, sense abaixar el cap, ha estat una de les constants del discurs. De fet, ha dit que són els socialistes els qui han de fer marxa enrere per adaptar-se als nous temps.

En un discurs molt aplaudit pels assistents a la convenció, l'exmandatari espanyol ha proclamat:"És el temps de Mariano Rajoy". Ha deixat clar que cal, a parer seu, un cop de timó radical per fer "ambicioses reformes" com ell va aplicar el 1996. Fidel al seu plantejament, ha criticat amb duresa la política anti-terrorista del govern del PSOE i ha criticat que Bildu estigui a les institucions. Aznar ha dit:"Derrotar a ETA significa que no se supliqui cada dia a la banda terrorista que per favor faci algun gest, algun document, alguna cosa que es pugui portar al proper míting i que justifiqui la col·lecció de cessions que se li estan regalant".

Abans, la vicesecretària general, Ana Mato, ha defensat un projecte "nacional" i "compromès amb l'Espanya de les autonomies des de l'amor a Espanya". Ha dit que, per la formació de Mariano Rajoy, és compatible estimar "les pàtries xiques" i sentir-se "orgullós" de ser espanyols.

Segons ha afirmat, el PP "està al centre" i "preparat per assumir, un cop més, la responsabilitat de treure Espanya de la crisi". Ha acusat el govern del PSOE d'haver "agredit" la concòrdia de forma "irresponsable".

A la convenció també hi ha assistit una nombrosa delegació del PP català, està encapçalada per la presidenta de la formació, Alicia Sánchez-Camacho, el candidat per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i el portaveu al parlament i cap de llista per Girona, Enric Millo.

stats