Política 05/06/2018

Ábalos, sobre el parer de la fiscalia al Suprem: "Defensar la legalitat no és aprofundir en l'acarnissament"

El dirigent socialista defensa "l'aplicació de la llei" però "amb criteris d'humanitat"

Ara
1 min
José Luís Ábalos (PSOE), en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'entrada del PSOE al govern espanyol implica un canvi al capdavant de la fiscalia general de l'Estat i, de retruc, podria canviar el parer del ministeri públic en algunes qüestions. Una podria ser la causa al Tribunal Suprem contra els líders independentistes, que compta amb nou persones en presó preventiva. En una entrevista a TVE, el secretari d'organització del PSOE, Jose Luis Ábalos, ha deixat entreveure que la fiscalia podria relaxar el seu posicionament. "Aplicació de la llei i defensar la llei? Sí, però amb criteris d'humanitat", ha reflexionat el més que probable membre del govern de Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ábalos no s'ha volgut "comprometre" que el nou fiscal general de l'Estat introdueixi canvis en el parer del ministeri públic, perquè "no ha de ser un instrument polític". "Jo em cuidaria molt d'influir en la fiscalia en aquest sentit tan directament", ha apuntat el dirigent socialista. Tanmateix, ha assegurat que "defensar la legalitat no és aprofundir en l'acarnissament". "Hi ha alguns que mantenen un propòsit de guerra i combat", ha criticat, i ha subratllat que no s'ha de mantenir una posició "d'hostilitat".

Diàleg amb Torra

El dirigent socialista també s'ha referit a la petició de diàleg del president de la Generalitat, Quim Torra, amb Pedro Sánchez. Ábalos ha assegurat que "està previst" que la trobada es produeixi aviat, però no ha avançat la data. El secretari d'organització del PSOE, però, ha rebaixat les presses del cap de l'executiu català i ha deixat clar que aquesta reunió "no és una qüestió d'emergència".

stats