Política 19/09/2019

Sánchez accepta un debat a cinc dels principals candidats al 10-N

El PSOE recela de la possibilitat de participar en algun cara a cara: "Amb qui?"

O.s.
2 min
Debate

MadridEl PSOE accepta que Pedro Sánchez haurà de participar en un debat a cinc en la campanya de les eleccions generals del 10 de novembre, que Televisió Espanyola ja ha proposat a les formacions polítiques. En roda de premsa aquest dijous a Ferraz, el secretari d'organització socialista, José Luis Ábalos, ha reconegut que "cal fer-lo". Aquesta fórmula és la que el PSOE ja preferia en els anteriors comicis, en els quals es va viure un serial sobre la qüestió dels debats. Pedro Sánchez es va negar en un principi a un debat a quatre amb Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias si no s'incloïa el cap de files de Vox, Santiago Abascal, per així poder reforçar el seu missatge d'antídot contra la ultradreta. Una decisió que va aixecar polseguera perquè en aquell moment Vox encara no tenia representació parlamentària. Finalment, va acabar acceptant el debat a quatre.

Ara el PSOE no posa impediments al debat a cinc, que ja inclou l'extrema dreta perquè ja és la cinquena força de l'Estat, i així podrà seguir desplegant la seva campanya basada en la dialèctica "avenç o retrocés". Del que recelen els socialistes, tal com va passar en l'anterior campanya, és de celebrar debats cara a cara. "Amb qui?", s'ha preguntat aquest dijous Ábalos. Aquest dimecres TVE ja va enviar una oferta als partits per participar en tres enfrontaments d'aquestes característiques: un entre Sánchez i Casado, un altre entre Sánchez i Iglesias i un altre entre Casado i Rivera. Fonts de Cs mostraven la seva sorpresa pel fet que no es posés sobre la taula un debat entre el líder del PSOE i el del partit taronja.

Sabedors que els debats ràpids no són el punt fort del seu cap de llista, des de Ferraz es vol tractar amb cautela aquesta situació. "Quan arribem a aquest riu creuarem el pont", avisen fonts del PSOE, que volen estalviar-se exposar Sánchez a aquest tipus d'enfrontaments dialèctics en campanya. En relació a altres qüestions del procediment electoral, Ábalos ha explicat que si hi ha acord entre els partits se suprimirà la publicitat exterior i que en principi es reduirà un 30% el topall de despesa de les formacions per a la campanya.

stats