Política 29/04/2019

Abascal augura la "desaparició política" del PP després del 28 d'abril: "Vox ha vingut per quedar-se"

El líder del partit d'extrema dreta afirma que "no canviarà de discurs" i veu "probable" un pacte del PSOE amb Cs

Ara
2 min
Abascal, ahir en atenció als mitjans de comunicació

BarcelonaEl president de Vox, Santiago Abascal, ha augurat aquest dilluns la "desaparició política" del PP, després de la patacada del 28 d'abril. "Quan un partit es desnaturalitza no em sorprèn gens", ha dit durant una entrevista a Telecinco, en què ha advertit que "Vox ha vingut per quedar-se a les institucions", amb els 24 diputats obtinguts a les generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Vox ha garantit que el partit "no canviarà de discurs" ni es moderarà, i que continuarà apostant per eliminar les autonomies i intervenir la Generalitat. També ha considerat "probable" que el PSOE i Cs puguin acabar pactant una investidura perquè els seus dirigents, Pedro Sánchez i Albert Rivera, són "imprevisibles".

Abascal ha admès que esperaven un més bon resultat i que han sobrevalorat el paper que tindrien les xarxes socials en la campanya. Per això ha obert la porta a canviar d'estratègia per a les eleccions del mes de maig, perquè considera que han "menyspreat la capacitat dels mitjans de comunicació de marcar l'opinió pública".

Per a Abascal, Espanya és "una sola nació" i cap majoria "habilita" per reformar la llei i permetre un referèndum a Catalunya ni per indultar "qui ha fet un cop d'estat", en referència a l'independentisme català. No obstant això, sí que ha defensat una modificació de la Constitució per fer d'Espanya un estat unitari sense comunitats autònomes. Tot i que ha reconegut que "evidentment ara no hi ha majories" per tirar-ho endavant, ha defensat "recuperar competències".

Sobre els resultats del PP i Cs, amb qui no sumen per formar govern, ha retret als populars que els culpin a ells dels pitjors resultats de la història del partit. En el mateix sentit, ha acusat els conservadors, que qualifica de "dreta covarda", de no haver fet front a l'independentisme ni a la "dictadura progre". Així mateix, ha assegurat que la integració de Vox al PP "no és damunt la taula" i ha criticat els populars i els d'Albert Rivera per estar "incomplint", segons el seu parer, el pacte d'Andalusia.

stats