POLÍTICA
Política 14/06/2011

Acebes renuncia al seu escó perquè “la legislatura està esgotada"

L'exministre ho atribueix en part a la “profunda tristesa” i “màxima preocupació” que li ha provocat la presència de Bildu als consistoris bascos i navarresos. Durant aquesta legislatura, ha estat diputat ras sense funcions rellevants al grup parlamentari

Agències
1 min
L'exministre Ángel Acebes, en un míting l'any 2008 / PPC

MadridL'exsecretari general del PP i exministre Ángel Acebes ha decidit renunciar al seu escó al Congrés dels Diputats per començar "una nova etapa professional" coincidint, segons ell, amb el final d'una "legislatura esgotada". Acebes, que va ser el número dos dels populars durant la legislatura passada, ha estat diputat en l'actual període encara que sense funcions de rellevància al grup parlamentari. 



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre de l'Interior s'ha mostrat orgullós de tota una trajectòria política "al servei d'Espanya". Acebes està "especialment orgullós" d'haver defensat al Congrés la Llei de Partits, que va permetre "l'expulsió d'ETA-Batasuna" de les institucions. Per això, reconeix sentir "profunda tristesa" i una "màxima preocupació" per "la presència massiva i desafiant" de Bildu a les institucions basques i navarreses. 


Nascut el juliol de 1958, ha estat ministre d'Administracions Públiques, Justícia i Interior, sempre amb José María Aznar. És advocat i ara es dedicarà per complet a aquest àmbit.

stats