DRET A DECIDIR
Política 26/09/2012

Acord entre CiU i ERC al Parlament per celebrar la consulta la pròxima legislatura "prioritàriament"

ICV-EUiA no signarà la resolució acordada per la federació nacionalista i els republicans, però sí que la votarà. El text fixarà un procés dialogat amb agents socials per convocar una consulta si és possible la pròxima legislatura

M.colomer
1 min
Pere Bosch (ERC), Ramon Espadaler (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Turull (CiU), aquest dimecres al Parlament

BarcelonaFull de ruta amb agents socials i consulta d'autodeterminació "prioritàriament" la pròxima legislatura. Aquests són, a grans trets, segons ha pogut saber l'ARA, els termes de l'acord que han subscrit aquest dimecres a la tarda al Parlament CiU i ERC per aprovar aquest dijous en el debat de política general una resolució que doni resposta a la gran manifestació independentista de la Diada. L'acord també fixa un full de ruta que cal acordar amb agents socials abans de la consulta d'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans han acceptat introduir un element de flexibilitat al calendari de l'autodeterminació, com els ha reclamat el president de la Generalitat, Artur Mas, cosa que explica que el text situï la "consulta" la pròxima legislatura "prioritàriament". Les fonts consultades reconeixen la necessitat que un procés incert com aquest requereix certa flexibilitat, però també fermesa i compromís orientatiu dels compromisos de calendari.

ICV no la signarà però la votarà

Si bé ICV-EUiA no signarà la resolució perquè veuen un rerefons electoralista en qualsevol moviment de CiU, fonts de la formació han confirmat a l'ARA que en votaran els punts més determinants, de manera que l'aliança per l'autodeterminació és possible que la configurin almenys CiU, ERC i ICV-EUiA. El Parlament, doncs, donarà resposta a la mobilització social que es va visualitzar l'Onze de Setembre d'enguany.

stats