Política 13/05/2018

Ada Colau: "El discurs de Quim Torra em va semblar decebedor"

L'alcaldessa creu que volia convèncer el nucli dur de l'independentisme i no buscar ponts

Ara
1 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de "decebedor" el discurs d'investidura del candidat a la presidència, Quim Torra, ahir al Parlament. "Està orientat a tancar encara més el pinyol de l’independentisme, que no pas a buscar ponts transversals", ha assegurat Colau en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet Colau assegura que, amb les seves paraules, Torra va donar arguments a determinats partits, com ara Ciutadans: "Ahir vaig veure Inés Arrimadas feliç, perquè amb l'elecció de Quim Torra li refermaven la idea de polarització i confrontació", ha explicat Colau, que també ha lamentat que el candidat de Junts per Catalunya no contestés la pregunta que li va fer Xavier Domènech. El portaveu dels comuns va interpel·lar-lo sobre "què pensa ara de les persones que se senten espanyoles", després de la polèmica pels seus missatges a Twitter, pels quals Torra va demanar perdó. "Les identitats són una riquesa", ha dit l'alcaldessa.

Colau ha explicat: "El front comú proposat pel president del Parlament, Roger Torrent, no s'ha traduït en res, perquè no ens movem del mateix punt". Segons l'alcaldessa, "el moment de l'1 d'octubre es va espatllar perquè es va fer una declaració d'independència que no va portar enlloc i que li va donar a Espanya l'excusa per actuar". "La declaració d'independència feia mal i no ha portat res de bo", ha assegurat Colau.

Respecte a les eleccions municipals d'aquí un any, Colau espera que totes les candidatures facin propostes per a la ciutat: "Alguns intentaran que el discurs nacionalista entri a les eleccions municipals. Però Barcelona té un projecte col·lectiu i els barcelonins esperen que la ciutat no s'aturi", ha assegurat.

stats