Política 15/03/2015

Ada Colau carrega contra Trias: "Passarà a la història com l'alcalde de les desigualtats, els privilegis i l'exclusió"

En el seu primer discurs com a candidata oficial de Barcelona en Comú demana que l'alcalde "respecti" els ciutadans i preveu que el 24-M serà una pugna entre CiU i la seva candidatura de confluència

Laia Vicens
2 min
Ada Colau durant el seu primer discurs com a candidata oficial de Barcelona en Comú / CRISTINA CALDERER

BarcelonaAmb les Cotxeres de Sants plenes fins a la bandera i una llarga ovació, Ada Colau ha estat presentada formalment com la candidata de Barcelona en Comú, la plataforma que agrupa Guanyem, Podem, Procés Constituent i Equo. En el seu discurs, Colau ha carregat molt durament contra l'actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per la seva gestió aquests quatre anys de legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Passarà a la història com l'alcalde de les desigualtats, dels privilegis i de l'exclusió social", ha afirmat Colau, que li ha exigit "respecte". Aquest ha estat el fil conductor del seu discurs, ja que Colau ha repassat totes les "faltes de respecte" de Trias cap a la ciutat. "No volem més privilegis, volem el mateix respecte", ha afirmat. Per exemple, ha criticat que es reformi la Diagonal i el passeig de Gràcia i no els barris com Ciutat Meridiana, Sants o Marina. Així, també ha lamentat que Trias "es doblegui" davant dels grans lobis i que "no respecti el dret a decidir dels ciutadans quan pacta amb el PP per impedir consultar als veïns" el model de ciutat. El model turístic "fora de control" també ha estat un dels blancs de crítiques de Colau.

Per això, ha dit que BComú "no vol fer por, però exigim respecte". En aquest sentit, ha acusat "les elits que sempre han governat la ciutat" de fer "la política de la por" davant del "terratrèmol" que preveuen les enquestes. "El que realment fa por és mantenir les polítiques actuals", ha assegurat Colau. La líder de Barcelona en Comú s'ha referit a les enquestes, i tot i que ha admès que "no decideixen res", sí que "confirmen una tendència". I és que, al seu parer, el 24 de maig es podrà triar entre dos models: "O el de Xavier Trias i CiU o el d'una Barcelona en Comú liderada per la gent".

Colau ha acusat Trias d'ara "improvisar" i anunciar "ajudetes per als nens i els aturats". Però parafrasejant Ovidi Montllor ha dit: "No volem les molles, volem el pa sencer". "Que li quedi clar a Trias i a CiU: ni volem caritat ni mesures electoralistes", ha avisat.

"Guanyarem!"

Colau ha agraït la confiança dels ciutadans que l'han escollit candidata de BComú. De fet, ha començat el discurs reivindicant "la consciència plena" que sola no és "ningú" i que es presenta amb "tota la humilitat". Ha explicat que passi el que passi el 24 de maig, ara "ja estem guanyant", perquè Barcelona en Comú, ha dit, "està demostrant que les coses es poden fer d'una altra manera, que només depenia de l'esforç col·lectiu".

Tot i que ha advertit que no són "infal·libles", ha afirmat: "Sabrem rectificar si ho afrontem conjuntament". "No ens espanta la responsabilitat històrica que tenim". I ha acabat amb un crit que és tota una declaració d'intencions: "Guanyarem!"

En l'acte, han intervingut també els primers noms d'una candidatura que ha intentat trobar l'equilibri entre les diferents formacions que la integren, Guanyem, Podem, Procés Constituent i Equo: Gerard Pisarello (Guanyem), Laia Ortiz (ICV) i Jaume Asens (Guanyem, Podem, Procés Constituent).

stats