ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/03/2015

Cap propietat, un sou de 30.000 euros i 5.000 euros al banc: els béns que declara Ada Colau

La candidata de Barcelona en Comú emplaça els altres caps de llista a publicar també les seves declaracions amb el patrimoni

Efe
2 min
Imatge del web d'Ada Colau

BarcelonaL'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, no té propietats, l'any passat va cobrar una mica més de 30.000 euros bruts i té menys de 5.000 euros al banc, segons la declaració de béns que ha publicat aquest dilluns, en una acció que ha emplaçat a fer a la resta de candidats a l'alcaldia de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aspirant a cap de llista de Barcelona en Comú ha obert una web personal amb un blog, l'agenda de les seves activitats i un formulari de contacte amb la ciutadania, i hi ha inclòs les seves declaracions de béns i de renda.

Segons Colau, aquesta publicació té com a objectiu "oferir la màxima transparència sobre qui sóc i què faig, i en segon lloc, explicar regularment com viu l'experiència que suposa per a una ciutadana corrent enfrontar-se en primera línia a una carrera electoral, a la tensió mediàtica i a les intrigues que envolten el poder".

A més de les declaracions de la renda i de béns, la web conté el seu expedient acadèmic i el seu currículum, una mediateca amb entrevistes, articles i vídeos de conferències i actes en els quals ha participat, una agenda d'actes públics i reunions i activitats, un formulari de contacte amb la ciutadania i un blog "per compartir reflexions, experiències, dubtes i esperances". "Tota la vida he fet política –ha declarat Ada Colau–. Per política entenc ajuntar-se amb altres per millorar les nostres condicions de vida, detenir els desnonaments, apuntar-se a l'associació de veïns, reivindicar el carrer i manifestar-se, defensar el CAP davant les retallades, col·laborar amb un banc d'aliments, declarar-se en vaga, organitzar les festes del barri".

Segons l'exportaveu de la PAH, "centenars d'accions quotidianes són política". "Ara bé, els últims temps s'ha confós la política amb majúscules amb la política professional en les institucions, i fruit d'aquesta confusió la política avui està més desprestigiada que mai", ha insistit.

Amb aquesta iniciativa, la candidata de Barcelona en Comú pretén contribuir a recuperar el prestigi de la política. "És una contribució modesta, però necessària, i seria bo que s'hi sumessin els altres candidats", ha manifestat.

Ada Colau és l'única candidata a cap de llista a les primàries de Barcelona en Comú i encapçala un equip de 15 persones. Fins dijous que ve, tots els veïns de Barcelona podran votar per elegir els 10 candidats de districte dels 37 que s'han presentat a les primàries per formar part de la llista de Barcelona en Comú.

stats