INVESTIDURA A BARCELONA
Política 09/06/2015

Chacón acusa Colau de "supeditar Barcelona al procés sobiranista"

La dirigent socialista amenaça la líder de Barcelona en Comú de no fer-li costat des del PSC, ja que la capital catalana "és una ciutat integradora, cosmopolita, universal..."

Ara
1 min
Carme Chacón, als passadissos del Congrés, abans de la votació polèmica sobre el dret a decidir / EFE

BarcelonaLa secretària de relacions internacionals del PSOE i candidata del PSC a les eleccions catalanes del 2011, Carme Chacón, s'ha mostrat crítica amb el suport que ha mostrat al procés la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La líder de Barcelona en Comú, que dilluns va confirmar que assistiria a la manifestació de l'11 de Setembre a la Meridiana i que impulsaria un compromís municipal amb el procés constituent, negocia amb ERC i el PSC la confecció d'un govern local que avui podria ser més complicat després del gest que va mostrar amb l'ANC i Òmnium, segons una piulada feta la matinada de dilluns a dimarts per Chacón, la qual avisa: "Si Ada Colau pretén supeditar Barcelona al procés sobiranista, el PSC no hi serem". "És una ciutat integradora, cosmopolita, universal...", afegeix. El cert, però, és que ERC ja havia condicionat la seva entrada al govern local que els socialistes no hi fossin.

A banda de dirigent del PSOE, Chacón medita si ser de nou la candidata del PSC a les eleccions estatals, que previsiblement tindran lloc aquesta tardor. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, l'ha animat a plantejar-s'ho.

stats