Política 14/12/2015

Colau admet l'error: "Segurament hauria d'haver afinat més"

L'alcaldessa de Barcelona reconeix que quan va invocar Madrid com a capital de Catalunya hauria d'haver "calculat millor" les conseqüències que portaria en plena campanya

M.colomer
1 min
Colau participarà en mítings d’Iglesias arreu de l’Estat

BarcelonaUna frase articulada en un míting a Madrid complicava aquest diumenge la campanya d'En Comú Podem a Cataunya. "Madrid pot tornar a ser la nostra capital", deia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. I desfermava una autèntica tempesta a Catalunya que ha forçat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a mirar de justificar-la: "Segurament hauria d'haver afinat més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Segurament hauria d'haver calculat millor que en campanya cada paraula i cada frase dóna peu a males interpretacions i cal tenir cura, i hauria d'haver afinat més", ha admès l'alcaldessa de Barcelona, que aquest diumenge eclipsava el mateix Pablo Iglesias en el míting de Podem a Madrid. En declaracions a RAC1, Colau ha volgut reivindicar-se alcaldessa "orgullosa de la capital del meu país, Catalunya", i ha matisat les seves pròpies paraules: "Volia dir capital de la gent de baix, de la gent que està fent una revolta democràtica".

Molesta amb ERC

Més enllà de reconèixer que no va calcular les conseqüències del que, ha dit, va ser "una frase treta de context", Colau ha mostrat el seu disgust amb el fet que Esquerra "aprofités" l'error per desgastar-la. "En Comú Podem és aliada de la sobirania de Catalunya. Demano als companys d'ERC una mica de responsabilitat, perquè no deixem de veure qui són aliats i qui són adversaris del dret a decidir". Una sola frase que complica l'inici de l'última setmana de campanya a la candidatura de Xavier Domènech.

stats