ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/10/2014

Colau: "Els partits del règim i les empreses de l'Íbex-35 ja tremolen una mica més"

La portaveu de Guanyem celebra que ICV, EUiA, Podem, Trobada Popular Municipalista (espai impulsat per la CUP), Procés Constituent i Partit X "en un exercici inèdit de valentia i generositat" hagin apostat per la confluència

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu de Guanyem, Ada Colau, ha tancat aquest dissabte les jornades sobre codi ètic que, junt amb Guanyem, han organitzat ICV, EUiA, Podem, Trobada Popular Municipalista (espai impulsat per la CUP), Procés Constituent i Partit X. Unes organitzacions que, segons l'exlíder de la PAH, "en un exercici inèdit de valentia i generositat han acceptat el mandat ciutadà" d'avançar cap a una candidatura única. A hores d'ara, però, encara és obert quines d'aquestes formacions acabaran integrant la llista impulsada per Guanyem, tot i que totes han subratllat la voluntat de confluència mostrada en aquestes jornades. "Els partits del règim i les empreses de l'Íbex-35 ja tremolen una mica més", ha assegurat Colau, amb referència a l'auge de noves formacions d'esquerres i candidatures unitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la portaveu de Guanyem ha subratllat el fet que fins a set formacions "han apostat per obrir-se malgrat les diferències", tot i que també ha valorat la participació de persones fins ara no enquadrades en cap partit. Amb el codi ètic, a més, ha defensat que els participants a la candidatura demostren que no són "aquí per reproduir el que s'ha fet fins ara perquè no ha funcionat bé", sinó per "estar al servei del mandat ciutadà i popular". "Hem constatat que hi ha dissensos, però també hi ha més punts d'acord del que podíem pensar", ha celebrat Colau, que ha insistit en la voluntat de confluir per "guanyar i transformar la realitat".

Igualment, la portaveu de Guanyem ha assegurat que "feminitzar la política" significa també "fer-la en positiu i amb alegria perquè sigui la victòria de tots i totes". Ha apostat, per tant, per aparcar els discursos només en negatiu.

stats