ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/01/2015

Colau optarà a encapçalar la llista de Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent a Barcelona

Les formacions han anunciat al matí un principi d'acord per presentar-se als comicis de manera conjunta

Acn
1 min
Ada Colau, durant la cloenda de les jornades / MANOLO GARCIA

BarcelonaL'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i portaveu de Guanyem Barcelona, Ada Colau, es presentarà a les primàries per encapçalar la llista conjunta que formarà aquest partit amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent per a les eleccions municipals del maig a la capital catalana, segons ha confirmat ella mateixa aquest dimarts. Al matí ja s'havia anunciat un principi d'acord de les diverses entitats per presentar-se de forma conjunta als comicis. En un comunicat, reivindicaven la proposta per "connectar amb la mobilització ciutadana i la construcció d'alternatives que ja s'està produint als barris", i la intenció de trencar "la fragmentació" de l'esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha afegit que ara s'està treballant en l'equip que l'acompanyarà en l'aventura de les primàries electorals, una llista que ha de permetre que "tots els actors se sentin reconeguts" però que ha de tenir "clarament" un "protagonisme ciutadà". Així, la possible alcaldable ha reiterat la defensa d'aquest projecte en favor de "noves formes de fer política" que "prioritzin la cooperació" per sobre de "la competició" i "les sigles".

Després de l'anunci de Colau, cada un dels integrants del pacte haurà de ratificar internament en un màxim de dues setmanes l'acord assolit sobre la denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà un funcionament "d'espai compartit". Les primàries per confeccionar la llista electoral seran obertes a la ciutadania.

Al seu torn, l'actual líder d'ICV a l'Ajuntament, Ricard Gomà, renuncia a formar part de la llista i es retira de la política.

stats