Política 01/01/2015

Ada Colau, en el missatge de cap d'any de Guanyem: "El 2015, la gent normal podem guanyar"

L'activista veu possible fer de Guanyem Barcelona la "punta de llança de la revolució democràtica", que afirma que "no vol ser una simple presa de poder", sinó "un canvi profund dels valors imperants"

Ara
1 min

Barcelona"Aquest any que comença podem fer història: nosaltres, la gent normal, podem guanyar". Així comença el missatge de Cap d'Any de l'activista i cara visible de la candidatura Guanyem Barcelona, Ada Colau. En un vídeo al canal de YouTube de Guanyem Barcelona, Colau parla d'un "món cada cop més desigual i injust" en què "tot es mercantilitza", i "si no tens diners no ets ningú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un món absurd en què cada cop som més gent i en canvi cada cop ens sentim més sols", alerta, i en què "qui té poder té molt poder i un guió escrit: una minoria està destinada a ser cada cop més rica a costa d'empobrir la resta de la població", però fa notar que "la gent senzilla tenim un gran poder, i és que som majoria. Si ens ho creiem i ens organitzem, hi ha una revolució democràtica en curs que ja és imparable".

"La por ha canviat de bàndol"

No s'està d'exhibir algunes victòries dels moviments socials, com són les aconseguides per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que s'aturés la privatització de la sanitat a Madrid o la llei Gallardón. I, arribat el 2015, any electoral, "tenim el repte de demostrar que també es poden guanyar les institucions". "A Barcelona, milers de persones ens hem il·lusionat amb la possibilitat de ser punta de llança de la revolució democràtica, que no vol ser una simple presa del poder, sinó per damunt de tot un canvi profund dels valors imperants". "Hem descobert que tenim molt més poder del que ens volien fer creure. La por, per fi, ha canviat de bàndol", proclama Colau, que demana "ser valents i persistir" en aquest camí.

stats