Política 25/06/2015

Colau lamenta la "ridícula" petició d'imputació de Guillermo Zapata

Assegura que els polèmics tuits del regidor de Madrid no es poden comparar "a la corrupció, la mentida i la insensibilitat"

Ara
1 min
L'apunt de Colau a Facebook

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera "ridícula" la petició d'imputació que ha fet la Fiscalia de l'Audiència Nacional del regidor de Madrid Guillermo Zapata per unes piulades que va fer quatre anys enrere i que el ministeri fiscal considera que van generar "descrèdit, menyspreu i humiliació" a les víctimes d'ETA. Colau, en un apunt al seu compte de Facebook, defensa que Zapata no és "antisemita" ni tampoc és "insensible al patiment de les víctimes" i que el seu activisme l'"avala".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb la seva persecució absurda, PP i Fiscalia faran el ridícul", avisa l'alcaldessa, que argumenta que fa quatre anys Twitter era una "novetat" i estava en proves. "Potser es va passar de llest pensant que Twitter era com la barra del bar de baix", ha dit. Però ha afegit que en cap cas les seves paraules o "acudits" són comparables "a la corrupció, la mentida i la insensibilitat" d'aquells que han "retallat drets i serveis bàsics" i que "mai dimiteixen".

Zapata va dimitir com a regidor de Cultura després de l'enorme polèmica que van generar les piulades que feien mofa de l'Holocaust i les víctimes d'ETA, però seguirà de regidor sense cartera. En concret, els tuits de la discòrdia eren: "Com posaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer" i "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè no hi vagi Irene Villa a buscar recanvis".

stats