POLÍTICA
Política 27/01/2011

Adéu als 80 quilòmetres per hora

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, concretarà aquest divendres la proposta per eliminar la restricció de CiU, una de les seves promeses de programa electoral

Redacció
1 min
Un cotxe circula al costat d'una senyal de limitació de velocitat/ ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, donarà a conèixer aquest divendres la proposta per modificar la limitació de vuitanta quilòmetres per hora a l'entrada de Barcelona. A partir de la propera setmana, als llocs on actualment hi ha velocitat variable, com l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf, es traurà la limitació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions d'ahir a TV3, Recoder va criticar el que considera “una decisió política” de l'anterior Govern ja que al seu judici “no era una qüestió que es deduís indefectiblement dels propis informes del Departament de Medi Ambient”.

Recoder no va voler “avançar esdeveniments” sobre el que succeirà avui, quan es reuneix la comissió rectora encarregada de revisar el pla de velocitat variable. Sí ha deixat clar, no obstant això, que no té “cap dubte” que serà possible ampliar la limitació de velocitat en hores nocturnes o de matinada, quan el trànsit sigui menys intens i la qualitat de l'aire ho permeti”.

Convergència va incloure al seu programa electoral l'eliminació de la restricció de velocitat. Malgrat això, Recoder ha deixat clar que el Govern es reservarà la potestat en la matèria per poder proposar la limitació de velocitat “quan hi hagi circumstàncies especialment negatives per a la qualitat de l'aire a l'entorn de Barcelona”.

stats