Publicitat
Publicitat

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

Admesa a tràmit la llei perquè TV3 es pugui veure al País Valencià

La normativa, però, ja no es tramitarà fins a la pròxima legislatura

La majoria del Congrés s'ha mostrat a favor, amb l'abstenció del PP, que es tramiti la Llei de Televisió sense Fronteres perquè TV3 es pugui veure al País Valencià. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va lliurar el passat mes de juny al Congrés més de 600.000 firmes per demanar, per iniciativa popular, la tramitació d'una proposició de llei que "legalitzi" i "normalitzi" l'emissió de les televisions autonòmiques fins el conjunt de les seves comunitats lingüístiques i més enllà dels seus límits geogràfics i polítics.

El fons del debat es troba, segons ha explicat el president de ACP, Eliseu Climent, en les dificultats que els diferents governs han imposat perquè es vegi TV3 al País Valencià. En aquest sentit s'ha pronunciat avui, durant el debat de la presa en consideració de la proposició de llei, el diputat socialista, Ferrán Bono Ara, i el portaveu d'ERC, Joan Ridao, qui ha acusat l'expresident valencià popular Francisco Camps de "persecució" , en paraules de Bono, dels repetidors que feien possible seguir la TV3 a València.

Ridao ha ampliat la seva acusació a "successius governs" de Madrid i València, mentre que des de CiU Montserrat Surroca ha apuntat a la passivitat del Govern espanyol davant d'aquest assumpte. Surroca va recordar que l'actual president valencià, Alberto Fabra, es va mostrar des de l'Ajuntament de Castelló, durant el seu mandat allà, a favor que TV3 fos accessible a València. Uxue Barcos (Nafarroa Bai) va assenyalar que aquest debat s'ha "catalanitzat", però ha recordat que la Llei de Televisió Sense Fronteres afecta altres comunitats, com és el cas de Navarra i l'euskara, i s'ha mostrat a favor de la tramitació , igual que BNG, PNB, CC o IU-IC.

Des del Partit Popular, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat l'abstenció del seu grup i ha recordat que fa mesos el Govern va vetar les mateixes mesures que demana la llei que ara es tramitarà. A més, ha recordat Díaz, la gran majoria dels grups que ara es pronuncien a favor d'aquesta iniciativa legislativa popular van recolzar al seu dia la Llei General de Comunicació Audiovisual, que és contradictòria amb la iniciativa, ja que segons la norma vigent l'emissió d'una televisió autonòmica en una altra limítrofa requereix un conveni de reciprocitat. El portaveu popular s'ha mostrat a favor de la reciprocitat, cosa que, va insistir, no és el que demana la iniciativa popular que es tramitarà en la pròxima legislatura.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT