AFGANISTAN
Política 19/12/2010

Rubalcaba diu a les tropes espanyoles que hi ha un calendari orientatiu de sortida del país

El vicepresident del govern espanyol visita per primer cop l'Afganistan i afirma que està decidit quan es traspassaran competències a les autoritats afganeses

Efe
1 min
Rubalcaba saluda dos soldats a la base militar espanyola d'Herat.

Qala i Naw p { margin-bottom: 0.21cm; } “No ens podem permetre que un cop marxem de l'Afganistan torni a ser un país que exporti odi i terror”, ha assegurat el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una visita sorpresa a les tropes espanyoles destinades en aquell país en el marc de la missió de l'OTAN. Rubalcaba, que ha estat a les bases militars d'Herat i Qala i Naw durant unes set hores, ha explicat que hi ha un calendari orientatiu per la sortida de tropes i traspassar competències a les autoritats afganeses, i que els objectius d'estabilitat i seguretat el país es compliran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb Rubalcaba han viatjat el director general de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil i el cap de l'Estat Major de la Defensa. A la visita a Qala i Naw, on aquest estiu un atemptat terrorista va matar dos agents de la Guàrdia Civil i un traductor, s'ha fet un reconeixement als 92 soldats morts a l'Afganistan des del 2002. A més, el vicepresident ha demanat a les autoritats afganeses que accelerin la investigació d'aquest atemptat.

La primera visita de Rubalcaba a l'Afganistan es produeix després que s'hagi publicat una enquesta en què gairebé la meitat dels espanyols és partidària que el govern retiri les tropes del país. El baròmetre, que ha realitzat el Reial Institut Elcano, situa la inseguretat de la missió i el pessimisme per establir un sistema democràtic com a raons principals d'aquesta opinió.

stats