Política 23/05/2018

Afins a Puigdemont registren la marca d'un nou partit: Moviment 1 d'Octubre

Colomines, exdirector de l'Escola d'Administració Pública, apareix com a promotor

Ara
1 min
Presentació de la campanya de Junts per Catalunya

BarcelonaUn grup afí a l'expresident Carles Puigdemont –en què destaca l'exdirector de l'Escola d'Administració Pública Agustí Colomines– ha registrat una nova marca electoral: Moviment 1 d'Octubre. Segons ha avançat Eldiario i ha confirmat l'ARA, aquest nom apareix com a nou partit en el registre del ministeri de l'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colomines, juntament amb diputats independents de JxCat, fa temps que impulsa una associació per aglutinar els membres del grup sense carnet del PDECat i eixamplar l'espai del grup parlamentari. En són promotors el diputat Pep Riera o la diputada Aurora Madaula, tot i que no apareixen en el registre del nou partit. En els últims temps també han mantingut contactes amb la societat civil organitzada, com és el cas de la plataforma Exigents.cat, que va abonar la llista unitària abans de les eleccions del 21 de desembre.

Preguntat per aquesta qüestió, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, s'ha desentès aquest dimecres de la plataforma. De fet, la direcció de la llista va marcar distàncies amb la idea de muntar una associació per no generar més recels amb la direcció del PDECat. La consellera Elsa Artadi i el mateix Puigdemont van tenir un paper clau a l'hora de calmar els ànims de la formació que dirigeix Marta Pascal davant l'organització d'alguns diputats independents.

stats