Política 27/05/2015

El PP estendrà a tot l'Estat l'oferta d'Aguirre a Madrid per impedir que Podem governi

Els populars admeten que la seva proposta no serà acceptada pels socialistes, però volen demostrar que el PSOE està lliurant el poder als partits d'extrema esquerra

Europa Press
1 min
Esperanza Aguirre vol un pacte per evitar que Carmena sigui alcaldessa de Madrid. EFE

MadridEl PP ha decidit prendre la iniciativa amb vista als pactes electorals en els ajuntaments de l'Estat on és previsible que hi hagi un acord d'esquerres entre el PSOE i les candidatures en les quals s'integra Podem. El partit de Rajoy oferirà la possibilitat d'entendre's amb els socialistes per evitar que les llistes que tenen el suport de Pablo Iglesias aconsegueixin el poder, segons han informat fonts populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la direcció popular assumeix la proposta que dimarts va llançar la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que va mostrar la seva disposició a donar l'alcaldia al candidat socialista Antonio Miguel Carmona, per impedir que Manuela Carmena sigui la pròxima alcaldessa a la capital de l'Estat. De moment, Carmona s'ha negat reiteradament a acceptar l'oferta d'Aguirre i s'inclina per negociar amb Carmena.

Tot i que els populars admeten que la seva proposta no serà acceptada pels socialistes, l'objectiu –diuen– és demostrar que el PSOE està lliurant el poder en una sèrie de grans ajuntaments a partits que ells consideren d'extrema esquerra. En aquest sentit, les fonts del PP apunten que seria com si els populars donessin les alcaldies a un partit d'extrema dreta. A part de Madrid, aquesta mena de pactes podrien afectar altres grans ciutats com Saragossa, on la candidatura de Podem també es va quedar a un sol regidor dels populars.

stats