Política 09/10/2019

Cifuentes es desmarca davant el jutge del finançament irregular del PP de Madrid

L'expresidenta ha declarat com a imputada per la Púnica

Agències
2 min
Cifuentes parla amb els mitjans de comunicació després de declarar davant el jutge

MadridEn una declaració de més de tres hores de durada que ha patit una interrupció 30 minuts per motius tècnics, l’expresidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, s'ha desmarcat aquest dimecres davant el jutge del cas Púnica del finançament irregular del PP. Mai, ha dit, va saber res de l’existència d’una caixa B al partit a escala regional. “No vaig tenir cap tipus de responsabilitat ni participació referida a l’administració, a la gestió econòmica i al finançament del part ni de les seves campanyes, absolutament cap”, va dir a la sortida de l’audiència Cifuentes, que ha assegurat que mai va rebre cap regal ni va saber de cap reunió amb empresaris que financessin irregularment el partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’exlíder popular de Madrid també ha defensat la legalitat dels contractes que l’Assemblea de Madrid va adjudicar al grup de l’empresari Arturo Fernández, que el jutge sospita que estaven arreglats a canvi d’aportacions a les arques del partit conservador. Cifuentes també ha negat haver gestionat l’economia de Fundescam, fundació que suposadament va servir per desviar fons públics al partit a Madrid. Va afirmar que tots els membres de la direcció regional del partit, inclòs Pablo Casado com a president de Noves Generacions, eren patrons de la fundació i cap va qüestionar aquesta possibilitat.

Interrupció per error tècnic

La declaració va tenir el seu moment anecdòtic quan el jutge es va assabentar que la declaració de Cifuentes s’havia estat escoltant durant mitja hora pels altaveus a la sala de premsa, just al costat de la de vistes, malgrat que es tractava d’una sessió tancada als mitjans. Va ser un periodista qui va alertar-lo i el magistrat va respondre que “l'única forma (de tallar el so) és arrencar els cables”, perquè els tècnics no aconseguien tallar la senyal de so. L’incident va fer que s'interrompés la vista durant uns minuts i que es canviés de sala. La situació va generar tensió entre els advocats de la defensa, que es van plantejar fins i tot anul·lar la declaració, malgrat que finalment van decidir tirar-la endavant.

Tots els expresidents de la Comunitat de Madrid entre el 2003 i el 2018 estan imputats des que la mateixa Cifuentes, Esperanza Aguirre i Ignacio González van ser imputats el 3 de setembre passat. Sobre la presumpta participació d’Aguirre en els fets, Cifuentes va assegurar que no tenia la manera de saber-ho perquè treballaven amb equips separats.

stats