Política 01/06/2013

Aguirre: "La nació espanyola no és cosa discutible ni discutida"

Bauzá afirma que les Illes Balears "van pel bon camí" en un homenatge als militants més veterans del PP a Menorca

EFE/ARA Balears
2 min
Esperanza Aguirre amb José Ramón Bauzá a l'acte del PP a Alaior / EFE/Miriam Traid

AlaiorLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit avui a Menorca que els populars no es "disfrassen de nacionalistes". "Estam orgullosos de ser espanyols, defensam la constitució i afirmam que el subjecte de la sobirania és el poble espanyol, perquè la nació espanyola no és cosa discutible ni discutida; Espanya és una gran nació i ser espanyol és motiu d'orgull".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha fet aquestes declaracions en un acte acompanyada del president, José Ramón Bauzá; el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo i la batlessa d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes. Es tractava d'un homenatge als afiliats amb més de 25 anys de militància al PP.

L'expresidenta de la comunitat de Madrid ha insistit que el PP "és l'únic partit autènticament nacional" que defensa el mateix a tot arreu. També ha reclamat "afrontar el desafiament nacionalista" el dels "qui es volen separar d'Espanya, perquè la gran riquesa d'Espanya és la seva unitat, la unió en la varietat". Segons la dirigent popular "compartim una mateixa història i un projecte de llibertat i de vida en comú" i els qui es volen independitzar "són branques que empetiteixen l'arbre, però sobretot han de tenir en compte que es moren".

Aguirre ha elogiat Bauzá perquè "va tenir la valentia d'obrir el congrés del PP balear a tots els militants" i h afegit que això li ha donat una "gran legitimitat democràtica". També ha elogiat la política d'elecció de llengua i ha deixat anar que "el socialisme s'acaba quan s'acaben els diners dels altres". "S'equivoquen -ha insistit- els qui continuen pensant que generant més deute sortirem d'una crisi que és de deute, és un disbarat, perquè el deute s'ha de pagar i si ens endeutam més ho hauran de pagar les pròximes generacions".

Bauzá reclama confiança

Per la seva banda Bauzá ha dit que el seu govern "mereix la confiança dels ciutadans perquè anam pel bon camí", es prenen les decisions correctes i estan fent "les coses bé". Ha defensat la seva acció de govern poc abans que es compleixin dos anys des que va prendre possessió del càrrec. Ha tornat a criticar la situació en què estaven les arques del Govern quan va prendre el relleu a l'executiu del Pacte i ha dit que en catorze mesos han "posat ordre a l'administració" eliminant 113 empreses públiques.

Segons Bauzá, el seu govern actua "amb decisió i valentia" amb un programa clar. També ha defensat la seva política lingüística en l'educació i ha declarat que "a algú l'incomoda que es pugui escollir en llibertat, però aquesta és l'opció i la decisió del PP". També ha dit que "els percentatges català-castellà no importen", que el que importa és "que els pares puguin escollir". "L'èxit d'aquest govern és la llibertat davant el fracàs de la imposició i l'obligació de l'anterior govern del Pacte", ha rematat.

stats