Política 25/11/2020

Aguirre, sobre els presos polítics: "Uns senyors que diuen «Ho tornarem a fer» estan molt bé a la presó, com els violadors"

"Al rei Joan Carles se li vol esborrar tot el que va fer per Espanya", denuncia l'expresidenta de la Comunitat de Madrid

Ara
2 min
Aguirre: "Espanya està el doble  de millor que  en l'última crisi"

BarcelonaL’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha defensat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que els presos polítics han de complir íntegrament la condemna i ha refusat l'indult o la reforma del Codi Penal, dues mesures que estudia el govern espanyol: "Que es compleixi la llei. Un senyors que diuen que tornaran a fer el mateix estan molt bé a la presó, com els etarres. Si pensen tornar a delinquir, com el violador que diu que tornarà a violar, no poden sortir en llibertat", ha etzibat. "L'independentisme hauria de fer tràmits legals pertinents, com va fer Ibarretxe, i no donar un cop d’estat", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresidenta madrilenya ha carregat amb duresa contra la proposta d'ERC per acabar amb el "dúmping fiscal” de Madrid per obligar els madrilenys a pagar l'impost de patrimoni i ha denunciat que es volen "recentralitzar les competències fiscals per pactar una pujada d’impostos a Madrid". També ha qualificat d’"error" que el PSOE busqui el suport de formacions com ERC o Bildu. "Que ara hàgim de pactar amb els hereus d’ETA que no condemnem el terrorisme és una bestiesa", ha criticat.

Aguirre ha defensat una aliança electoral de PP, Vox i Cs i ha dit que la foto de Colón és la de la "defensa de la Constitució". En aquest sentit, ha lamentat que Unides Podem digui que la Constitució és un cadenat i que es votin "lleis que van contra la Constitució" com la llei Celaá: "Va contra la Constitució no poder escollir l’educació que es vol per als fills", ha dit.

Sobre la monarquia espanyola, ha defensat que el rei Felip VI és "absolutament impecable i immillorable". "Al rei Joan Carles se li vol esborrar tot el que va fer per Espanya", ha lamentat. "El pas d'una dictadura a una democràcia no és fàcil i ell ho va fer", ha elogiat, sense referir-se a tots els casos de corrupció que assetgen el rei emèrit. "Sobre qüestions de la seva vida personal o presumptes no pagaments a la hisenda pública no tinc res a dir", ha ressaltat, i ha destacat que això ho ha de decidir la justícia. "Crec que ha de tornar", ha assegurat en qualsevol cas, i ha defensat que la justícia arribi fins al final.

També ha criticat que en els judicis que afecten el PP hi hagi una "doble vara de mesurar" i ha assenyalat exemples com el cas del 3% a Catalunya: "El més important és què es fa quan es descobreix corrupció", ha sentenciat.

Tanca files amb Álvarez de Toledo

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid ha afirmat que no ha deixat la política, "només la primera fila", i ha mostrat el seu desacord amb algunes decisions adoptades pel líder del partit, Pablo Casado. Així, ha defensat que la diputada Cayetana Álvarez de Toledo, defenestrada per la direcció dels populars, és "la millor parlamentària" que hi ha ara a les Corts espanyoles. Aguirre ha opinat que cada cop que Álvarez de Toledo parla, tots reconeixen la seva "qualitat intel·lectual" i la seva "part acadèmica", en una crítica indirecta a Casado per haver-la apartat. "És molt lluitadora i treballadora", ha conclòs.

stats