POLÍTICA
Política 28/09/2013

Esperanza Aguirre: "La llei prohibeix la secessió a Espanya i a tots els països occidentals"

La presidenta del PP de Madrid defensa ara "catalanitzar Catalunya" perquè "retorni l'esperit emprenedor i liberal" per tornar a fer de motor econòmic d'Espanya

Ara
1 min

BarcelonaDe "catalanitzar Espanya" a "catalanitzar Catalunya". La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha matisat aquest dissabte què volia dir quan la setmana passada va advocar per "catalanitzar Espanya". Ho ha hagut de fer després de rebre crítiques de l'entorn mediàtic de la dreta espanyola. I què vol dir "catalanitzar Catalunya" per a Aguirre? "Que retorni l'esperit emprenedor i liberal" perquè torni a actuar de motor d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Aguirre ha advertit que la Constitució "prohibeix la secessió". En quin article ho diu? "La Constitució en l'article 2 consagra la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i els catalans ho van votar". I encara ha anat més lluny, i ho ha generalitzat a tot Occident: "La llei prohibeix la secessió no només a Espanya, sinó també a tots els països occidentals". Per ella, l'exemple britànic i canadenc amb Escòcia i el Quebec no són vàlids, perquè "són diferents" al cas espanyol i català, perquè "Catalunya no ha estat mai independent".

Reflexió conjunta

La també expresidenta de la Comunitat de Madrid ha advocat per fer "una reflexió" per analitzar què ha passat a Catalunya que ha anat creixent la "desafecció" respecte d'Espanya. Ara bé, ja ha avançat que, a criteri seu, és en bona part responsabilitat de la classe política catalana.

stats