Política 08/08/2019

L'Ajuntament de Lleida porta a la fiscalia l'intent de retirar les pancartes de suport als presos

Un grup de persones la va intentar despenjar del balcó de la Paeria

Ara
1 min
La pancarta esquinçada en suport dels presos polítics de l'Ajuntament de Lleida

BarcelonaL'Ajuntament de Lleida ha traslladat a la fiscalia de la ciutat els incidents amb la pancarta de suport als presos polítics que penjava del balcó de la Paeria per saber si són objecte d'algun tipus de delicte. L'alcalde, Miquel Pueyo (ERC), ha demanat als serveis jurídics municipals que posin en coneixement de la fiscalia els fets, que es van produir el dilluns 29 de juliol i el dissabte 3 d'agost a la matinada, quan diverses persones organitzades van intentar despenjar les pancartes de la façana i el balcó de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els serveis jurídics han presentat aquest dimecres la documentació corresponent, amb els informes de la Guàrdia Urbana que relaten les actuacions, perquè la fiscalia pugui determinar si hi ha delicte. Segons remarca la Paeria, les dues accions les van dur a terme diverses persones de l'àrea de Barcelona i de manera coordinada.

D'acord amb les detencions que va fer la Guàrdia Urbana en el moment dels fets, les mateixes persones que van intentar despenjar la pancarta ja havien participat en altres fets similars arreu de Catalunya. Així mateix, la policia explica que els autors dels fets van reconèixer la intenció de repetir l'intent de despenjar la pancarta fins a aconseguir-ho.

En una de les primeres mesures del nou govern municipal d'ERC, JxCat i els comuns, l'Ajuntament de Lleida va decidir penjar una pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats. Free political prisioners and exiles" a principis de juliol. Pueyo va assegurar que no lluir aquest símbol a l'edifici implicava "alineament amb l''statu quo' vigent".

stats