Política 18/06/2019

L'Ajuntament de Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels edificis institucionals

El govern municipal també deixarà de posar multes als cotxes que circulin per Madrid Central

Europa Press
1 min
L'Ajuntament de Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels edificis institucionals

MadridEl govern municipal de Madrid ha començat a retirar aquest dimarts, en el seu segon dia de govern, les pancartes contra la violència masclista dels seus edificis municipals. Les primeres que ha retirat han sigut les de les juntes d'Arganzuela, presidida pel PP, i Vicálvaro, de Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat fonts del govern a Europa Press, la mesura s'ha pres perquè les pancartes no s'acullen a la llei que regula la instal·lació d'aquestes banderes en edificis municipals. És diferent, han defensat, la col·locació de pancartes durant el dia de l'Orgull de manera provisional, però no permanent.

Una de les portaveus de Més Madrid, partit de Manuela Carmena, a l'Ajuntament, Rita Maestre, ha criticat aquesta "primera mesura del govern Ciutadans-PP" i ha recordat que la regidora de Famílies i Benestar Social, Silvia Saavedra, "és de Ciutadans". "El govern sensat, s'autodenominen", ha ironitzat al Twitter.

Per la seva banda, el portaveu del partit a l'Assemblea de la Comunitat, Íñigo Errejón, ha recordat que les pancartes "es van aprovar per unanimitat als plens de districte".

El govern municipal també ha advertit que deixarà de posar multes als cotxes que circulin per Madrid Central, regió amb restricció per als vehicles particulars per reduir la contaminació, a partir de l'1 de juliol.

stats