Política 31/01/2013

L'Ajuntament de Palma demana que Urdangarin deixi d'usar el títol de duc de Palma

El canvi de nom de la Rambla rebrà el suport de tots els grups municipals, però el PP votarà en contra de la proposta de retirar-li el títol de duc

Efe
2 min

PalmaL'equip de govern de l'Ajuntament de Palma ha sol·licitat aquest dijous que el gendre del rei, Iñaki Urdangarin, deixi d'utilitzar "socialment" el títol de duc de Palma, però no ha demanat que se li retiri perquè qui el posseeix per dret és la infanta Cristina. El portaveu del consistori palmesà, Julio Martínez, ha dit en declaracions a la premsa que l'equip de govern municipal "manté un posicionament de respecte per la casa reial, que és la que ha de decidir a qui concedeix i a qui retira el títol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez ha fet aquestes afirmacions als passadissos, durant el desenvolupament del ple de l'Ajuntament, en què es debat avui una moció sobre aquesta qüestió presentada per la coalició PSM-IV-ExM, que sol·licita tant la retirada del títol de duc de Palma a Urdangarin com el canvi de nom de la Rambla dels Ducs de Palma de Mallorca. El canvi de nom de la Rambla rebrà el suport de tots els grups municipals, però el PP votarà en contra de la proposta de retirar-li el títol de duc i plantejarà una modificació perquè deixi d'utilitzar-lo.

"Nosaltres no anirem contra la casa reial. El seu tracte amb l'autonomia municipal ha estat exquisit i l'Ajuntament vol correspondre'l", ha contestat Martínez. Tant la coalició econacionalista del PSM-IV-ExM, autora de la moció que avui es debat, com el PSIB-PSOE han anunciat que no donaran suport a la modificació del PP perquè consideren necessari demanar que es retiri el títol de duc a Urdangarin, i no només que deixi d'utilitzar-lo.

El portaveu del grup municipal PSM-IV-ExM, Antoni Verger, ha precisat que amb aquesta proposta el PP pretén "desvincular totalment la casa reial" d'Iñaki Urdangarin, "que usa el títol de duc de Palma, embruta el nom de la ciutat i el passeja pels jutjats; la casa reial li ha atribuït el títol a Cristina de Borbó i a ell com a duc consort". Verger ha afegit: "Si l'única manera de retirar-li [el títol de duc de Palma a Urdangarin] és retirar-li a la infanta [Cristina], que li retirin".

stats