Política 09/04/2018

Alamany: "S'ha de renunciar a la unilateralitat, però l'Estat ha d'acabar amb la repressió"

La portaveu de Catalunya en Comú-Podem demana avançar cap a una relació "de tu a tu" amb l'Estat

Ara
1 min
Els comuns denuncien les "guerres fraticides" entre JxCat i ERC

BarcelonaLa portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, insisteix que s'ha de formar un Govern per Catalunya com més aviat millor per aixecar el 155 i recuperar les institucions catalanes, però avisa que aquest executiu ha de renunciar a "la unilateralitat". La renúncia, però, no només ha de ser per part de les institucions catalanes, sinó que la diputada dels comuns demana a l'Estat que acabi amb "la repressió" i posi en llibertat "immediatament" tots els presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els comuns continuen mantenint el seu rebuig a la investidura de Jordi Sànchez perquè creuen que no podrà ser "efectiva". Per això demanen a JxCat i ERC que, "si els costa trobar un candidat per governar Catalunya", hi ha una altra possibilitat, que és la que proposen els comuns: un govern format per independents. "La nostra alternativa continua sobre la taula", ha reiterat.

Alamany ha tornat a demanar a les forces independentistes que renunciïn a la "unilateralitat", tot i que també ha demanat no tornar a "l'autonomia" tal com estava abans de l'aplicació de l'article 155. "Hem d'avançar cap a una relació de tu a tu amb l'Estat —ha defensat— per tal d'avançar en drets nacionals i socials".

stats