Política 19/02/2018

Alamany considera una "salvatjada" que polítics independentistes s'enfrontin a penes de presó

La portaveu dels comuns demana un Govern efectiu que aparqui els "simbolismes"

Efe
1 min
La portaveu  de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany.

BarcelonaLa portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany, ha afirmat aquest dilluns que la situació processal de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que és a Suïssa preparant la seva estratègia de defensa i dimecres està citada pel Tribunal Suprem, confirma l'"excepcionalitat democràtica" i el "context de repressió" que viu Catalunya, a l'hora que ha urgit a formar Govern per no agreujar aquest escenari. "És una salvatjada pensar que qualsevol solució per a Catalunya passa per posar gent a la presó", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tant, Alamany ha demanat no agreujar la "situació d'excepcionalitat democràtica" que viu Catalunya i configurar ja un govern efectiu aparcant els "simbolismes", en al·lusió a una presidència simbòlica per a Carles Puigdemont. "Qui està governant Catalunya és una força gairebé extraparlamentària com el PP, i per fer front als atacs autoritaris, la sortida no passa pels simbolismes sinó per un govern" efectiu, ha raonat.

Per això, la portaveu dels comuns ha urgit Junts per Catalunya i ERC a formar com més aviat millor un govern a Catalunya que "faci front a l'ofensiva autoritària del PP" i acabi amb la "intervenció" de l'autogovern català. Segons Alamany hi ha un "sentiment generalitzat" a Catalunya que no es pot acabar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució mitjançant una investidura de Carles Puigdemont des de Brussel·les, i per això ha demanat a JxCat i a ERC "sentit comú".

stats