Política 05/05/2016

Albano Dante Fachin formalitzarà dissabte la seva candidatura per liderar Podem a Catalunya

El diputat de Catalunya Sí que es Pot s'enfrontarà a la seva companya de files Jèssica Albiach. Per la seva banda, el membre d'En Comú Podem Raimundo Viejo encara no ha presentat la seva candidatura

Ara / Efe
1 min
Albano Dante Fachín, aquest dijous davant del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaContinuen els moviments interns a Podem. El diputat de Catalunya Sí que es Pot Albano Dante Fachin presentarà oficialment aquest dissabte la seva candidatura a les primàries de Podem Catalunya per aspirar a la secretaria general. La votació, tal com va avançar l'ARA, està prevista pel mes de setembre, ja que el partit morat es vol centrar ara en les noves eleccions a Espanya del 26 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fachin va ser el primer a postular-se per liderar Podem Catalunya amb el corrent "Ho Podem Tot", després que Gemma Ubasart renunciés al càrrec de secretària general un cop celebrades les eleccions del 27 de setembre. Des de llavors, el corrent que lidera Fachin va iniciar una sèrie de debats per tot el territori català per "construir" aquesta candidatura que es presentarà en un acte a la Nau Ivanov de Barcelona. Fachin farà públic el seu programa i l'equip que l'acompanyarà.

Uns debats en què han participat més de 400 persones que han fet unes 350 aportacions al document de la candidatura, segons el candidat a les primàries de Podem.

Una secretaria general disputada

Fachin no és l'únic que aspira a liderar Podem a Catalunya, sinó que haurà de disputar-se la secretaria general amb la diputada de Catalunya Sí que es Pot Jèssica Albiach (que ja ha anunciat la seva voluntat de presentar-s'hi) i el diputat al Congrés de Diputats Raimundo Viejo si finalment fa un pas endavant (de moment, ha promogut el manifest "Impulsant el canvi".

stats